Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Vrijstaand bijgebouw bouwen

Wilt u een erker, overkapping, carport, garage, aanbouw, uitbouw of vrijstaand bijgebouw plaatsen? Of een tuinhuis, blokhut, schuurtje, hok, speelhuis? Dan valt dat allemaal onder een bijbehorend bouwwerk. Dit kan bij uw woning of bedrijfspand zijn.

Beschrijving

De bouwwerken van hierboven zijn bijna altijd kleiner dan de woning of het bedrijfspand. Wilt u weten of dit vergunningsvrij kan? Doe dan de Vergunningcheck op de website Omgevingsloket (overheid.nl)externe-link-icoon.  

Aanvragen

Vooraf bespreken aan de balie?

Wijkt uw bouwplan af van het omgevingsplan en wilt u weten of er mogelijkheden of kansen zijn om uw plan te kunnen uitvoeren? Maak dan eerst een afspraak met de klantmanager Vergunningen bij de balie van het gemeentehuis. De klantmanager bespreekt met u de mogelijkheden en de eventuele vervolgstappen. Omschrijf bij de toelichting van de afspraak, kort maar zo goed mogelijk, uw vraag over uw plan, inclusief de locatie waar uw vraag over gaat. Wij bereiden het gesprek dan alvast voor. Soms bellen wij u vooraf om extra aanvullende informatie. 

Chat met een medewerker