Landschap met water en bomen

Voor elkaar

03 november 2022
Column burgemeester

Het is nog vroeg in de maandagmorgen als ons mooie Atlas Theater volstroomt. Deze keer is de gemeente zelf te gast voor een studiedag: het Grote Met Elkaar Festival. Mooi. Sommige namen zou je zelf hebben willen verzinnen. Sportambtenaar Vincent Mooi doet een muzikale aftrap. We zingen onder zijn begeleiding: “always look on the bright side of life”. Met daarna in canon het leuke fluitje. Iedereen wordt er vrolijk van. Het deuntje zit de hele dag in mijn hoofd. Als ik in de loop van de middag naar het gemeentehuis loop voor een vergadering, fluit ik ongemerkt mee. Het was een nuttige studiedag. We hebben het in de gemeente goed voor elkaar.
Een paar dagen later kom ik een andere ‘Bright’ tegen, Bright Richards. Hij bedacht de succesvolle theatervoorstelling ‘The Bright Side of Life’. Die voorstelling gaat over de verbinding tussen vluchtelingen en hun nieuwe wereld. Bij werkleerbedrijf Menso danst Bright vrolijk tussen de mensen en vraagt: “Hé, wil jij ook dat vluchtelingen belasting in Nederland gaan betalen? Help ze dan aan een baan, want ze willen allemaal graag werken.” 
We zien een voorstelling waarin een aangrijpend verhaal wordt verteld van een man die om politieke redenen moet vluchten. Na een barre tocht belandt hij in een asielzoekerscentrum. Zijn vrouw en kinderen komen veel later na. Het gezin zit nu in de zaal. Met behulp van een Nederlands ‘maatje’ heeft hij werk gevonden en een plekje in de samenleving.  Voor elkaar. Wilt u ook iets betekenen voor onze Nieuwe Emmenaren, neem dan contact op met Siriki: siriki@newdutchconnections.nl.
Aan het eind van de week volgt de raadsvergadering. Het is een bijzonder moment. De gemeenteraad moet een beslissing nemen of ze door willen met deze burgemeester. De vraag of ik door wil in de gemeente was eerder aan de orde. Daar hebben we samen wel even over nagedacht. Als je de zestig bent gepasseerd, is het verstandig om je even te bezinnen over de rest van je loopbaan. Maar ik zei uiteindelijk volmondig ja. Dat deed de raad donderdag gelukkig ook. Het officiële moment komt ergens in maart, als de Commissaris en de Koning ook akkoord zijn.  Maar we pauzeerden toch even voor de gelukwensen van de raad. Leuk om dat samen met mijn ook al goed ingeburgerde eega (Fries) te beleven. Daarna ging de raadsvergadering gewoon door. Terwijl ik als gewoon het ene na het andere agendapunt afhamerde, stroomden de felicitaties binnen. Dat ging de dagen daarna nog wel even door. Het voelt goed als zoveel mensen je een gelukkig vervolg wensen in Emmen. Wonen en werken in Emmen voelt als the Bright Side of Life, of als het ‘Grote Met Elkaar Festival’. We doen het met elkaar en voor elkaar. 


 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker