Raadhuisplein Emmen

• Vervoersverbod pluimveebedrijven

Er is per direct een vervoersverbod voor pluimveebedrijven in een zone van 10 kilometer rond de met vogelgriep besmette bedrijven in Twist (DE) en Laar (DE).

Raadhuisplein Emmen
  • Tijdelijke noodopvang asielzoekers in sporthal Bargeres

De gemeente Emmen gaat van 1 oktober tot en met 31 december de sporthal in de wijk Bargeres opnieuw beschikbaar stellen voor noodopvang van asielzoekers.

Sporthal Bargeres
  • Aanmelding geopend voor Emmense Week van de Mantelzorg

Als blijk van waardering voor het werk van mantelzorgers, organiseert de gemeente Emmen samen met Sedna en de Contactpunten Mantelzorg de jaarlijkse Week van de Mantelzorg.

Week-van-de-mantelzorg
  • Betaling extra energietoeslag vóór 1 oktober

De gemeente Emmen betaalt 500 euro extra energietoeslag aan inwoners met een inkomen tot 120% van de bijstandsnorm. Dit bedrag is bedoeld om de hoge energiekosten (gedeeltelijk) te betalen.

Illustratie energie en euroteken
  • Emmen gaat voor grote groei woningen

De gemeente Emmen is van plan om meer te groeien. Het doel is om tot aan 2030 in totaal 4000 woningen bij te bouwen, waarbij er in alle dorpen en wijken nieuwbouwmogelijkheden komen.

Drie kinderen spelend bij water in de Delftlanden
  • Jonge helden gezocht!

Kinderen en jongeren zetten zich vaak op een bijzondere manier in voor anderen, zonder er iets voor terug te krijgen. Deze jongeren zetten wij graag in het zonnetje met het Emmense Jeugdlintje.

Medaille held van Emmen

Adres Raadhuisplein 1, Emmen