Raadhuisplein Emmen

default iconNieuws

• Verandering in betaling energietoeslag 2023

In november vorig jaar maakten wij bekend dat inwoners met een minimuminkomen ook in 2023 de energietoeslag van 1.300 euro ontvangen. Dit is helaas niet mogelijk. Iedereen die recht heeft op energietoeslag krijgt alvast 500 euro.

Illustratie energie en euroteken
  • Start nominatie Lies van Urk prijs

De gemeente Emmen reikt ieder jaar de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie uit. De prijs is bedoeld voor personen en initiatieven die zich vrijwillig inzetten voor emancipatie of participatie. U kunt personen en initiatieven nomineren.

Trofee Lies van Urk prijs
  • Noodfonds energiekosten

Gemeente Emmen helpt inwoners en organisaties die ondanks alle maatregelen financiële problemen hebben of verwachten te krijgen door de hoge energiekosten.

Drie mensen zitten op de bank met een formulier waar besparingtips op staan.
  • De commissie Naamgeving zoekt nieuwe leden

Emmen is een gemeente die volop bouwt. Komen er nieuwe straten, parken, kanalen, bruggen en viaducten? Dan hebben deze een naam nodig.

Twee oudere personen lopen in het rensenpark
  • Jayvion Hasewinkel (11) eerste kinderburgemeester van Emmen

Jayvion Hasewinkel (11) uit Emmen wordt de eerste kinderburgemeester van de gemeente Emmen.

Kinderburgemeester Jayvion Hasewinkel samen met burgemeester Eric van Oosterhout
  • Winnaar Cultuurprijs 2022

Muzikant Bernard Gepken is de winnaar van de Cultuurprijs 2022. Maik Reuvers is Emmenaar van het Jaar.

Winnaar cultuurprijs Bernard Gepken met directrice Nicole Stiekema van Facet en wethouder Dewy Leal.