Landschap met water en bomen

Meer inwoners kunnen gebruikmaken van Doe Mee Webshop

12 februari 2024
Algemeen nieuws

De gemeente Emmen heeft de inkomensgrens voor de Doe Mee webshop verhoogd. Hierdoor kunnen ruim 2000 meer huishoudens gebruikmaken van de webshop. Via deze webshop kunnen zij meedoen aan activiteiten of spullen voor hun schoolgaande kinderen bestellen. Per 1 januari 2024 is de inkomensgrens voor deelname aan de Doe Mee webshop verhoogd van 110% van de bijstandsnorm naar 120%. De gemeente heeft hiervoor een nieuwe verordening vastgesteld. Hierin staat ook dat de bedragen voor de Doe Mee webshop jaarlijks geïndexeerd worden.

Volwassenen en kinderen

De Doe Mee webshop is bedoeld voor volwassenen vanaf 18 jaar en hun schoolgaande kinderen tot 18 jaar de minimaal één jaar een inkomen hebben tot 120% van de bijstandsnorm. Als zij aan de voorwaarden voldoen kunnen volwassenen een bedrag van € 128,75 per jaar besteden aan bijvoorbeeld theaterbezoek of het lidmaatschap van een sportvereniging. Voor kinderen t/m 11 jaar is het mogelijk € 283,25 te besteden aan bijvoorbeeld een kinderfeestje, zwemlessen of een fiets. Voor kinderen van 11 t/m 17 jaar kunnen ouders € 412,- besteden voor bijvoorbeeld een iPad of laptop voor school.

Aanvragen tot 31 oktober

Inwoners die gebruik willen maken van de Doe Mee webshop, kunnen dit tot uiterlijk 31 oktober 2024 aanvragen via de gemeentelijke website. Als de aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt de inwoner een brief. Er staat dan een budget voor de inwoner en de eventuele kinderen klaar in de Doe Mee webshop. Dit bedrag mag in één keer besteed worden, maar ook in gedeelten. Inwoners die langer dan één jaar een bijstandsuitkering hebben, krijgen automatisch een toekenning voor de Doe Mee webshop.

Chat met een medewerker