Meerdere handen op elkaar

help-support iconHubtaxi

Heeft u moeite om zelfstandig te reizen? Maak dan gebruik van de hubtaxi of regiotaxi of van het Wmo-vervoer. 

Hubtaxi of regiotaxi

Bij een hub komen verschillende vormen van vervoer samen. Denk aan een treinstation of bushalte. Kunt u niet op de fiets of lopend naar de dichtstbijzijnde hub komen? Dan kunt u gebruik maken van de hubtaxi (voorheen regiotaxi). Deze taxi brengt u naar de dichtstbijzijnde hub. Vanaf die plaats kunt u weer verder reizen met het openbaar vervoer. Om gebruik te maken van een hubtaxi heeft u geen WMO-pas nodig. Meer informatie vindt u op de website van Publiek Vervoer.

Uitzondering: als een geplande bus- of treinreis veel langer duurt dan de taxirit dan mag u ook van uw huisadres naar de plaats van uw bestemming reizen (deur tot deur). U herkent de hubtaxi  aan het logo van Publiek Vervoer.

Wmo-vervoer

Kunt u niet meer zelfstandig reizen? Meld u dan bij De Toegang en maak een  afspraak voor een gesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de medewerkers van De Toegang samen met u waarmee u het beste bent geholpen. Komt u in  aanmerking voor een taxipas vanuit de Wmo? Dan kunt u een (taxi)rit reserveren bij DVG Dorenbos via 0800- 8294235. 

Let op: Uw reis kan gecombineerd worden met een reis van andere mensen. Hierdoor kan uw reistijd langer duren dan gepland. 

Feestdagen

Heeft u met Kerst en Oud en Nieuw een WMO-taxi of hubtaxi nodig? Dan zijn er enkele dingen waar u op moet letten:

  • Voor ritten op Kerstavond 24 december of op 25 en 26 december is het advies om vóór 20 december te reserveren. Komt uw boeking later binnen, dan is het niet zeker of uw wensen nog mogelijk zijn. Geef daarom uw afspraken op tijd door via telefoonnummer 0800-82 94 235. 
  • De vaste ritten op 25 en 26 december en 1 januari gaan niet door. Wilt u toch reizen op uw vaste tijdstip? Geef dan op tijd uw boeking voor dit tijdstip door. 
Chat met een medewerker