Meerdere handen op elkaar

Hubtaxi

Heeft u moeite om zelfstandig te reizen? Maak dan gebruik van de hubtaxi of regiotaxi of van het Wmo-vervoer. 

Hubtaxi of regiotaxi

Bij een hub komen verschillende vormen van vervoer samen. Denk aan een treinstation of bushalte. Kunt u niet op de fiets of lopend naar de dichtstbijzijnde hub komen? Dan kunt u gebruik maken van de hubtaxi (voorheen regiotaxi). Deze taxi brengt u naar de dichtstbijzijnde hub. Vanaf die plaats kunt u weer verder reizen met het openbaar vervoer. Om gebruik te maken van een hubtaxi heeft u geen WMO-pas nodig. Meer informatie vindt u op de website van Publiek Vervoerexterne-link-icoon.

Uitzondering: als een geplande bus- of treinreis veel langer duurt dan de taxirit dan mag u ook van uw huisadres naar de plaats van uw bestemming reizen (deur tot deur). U herkent de hubtaxi aan het logo van Publiek Vervoer.

Wmo-vervoer

Kunt u niet meer zelfstandig reizen? Meld u dan bij De Toegang en maak een afspraak voor een gesprek. Tijdens dit gesprek kijkt de medewerkers van De Toegang samen met u waarmee u het beste bent geholpen. Komt u in aanmerking voor een taxipas vanuit de Wmo? Dan kunt u een (taxi)rit reserveren bij DVG Dorenbos via 0800- 8294235. 

Let op: Uw reis kan gecombineerd worden met een reis van andere mensen. Hierdoor kan uw reistijd langer duren dan gepland. 

Chat met een medewerker