Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Leerlingenvervoer

Kan uw kind niet zelf naar school? Misschien krijgt u leerlingenvervoer van de gemeente.

Beschrijving

Kinderen willen graag gewoon meedoen. Dat geldt ook voor het reizen van huis naar school. Daarom helpt de gemeente uw kind bij het zelfstandig leren reizen. Dit kan met het OV of de fiets. Kinderen en jongeren kunnen zelfstandig leren reizen via De Reiskofferexterne-link-icoon

Aanvragen

Wilt u begeleiding aanvragen zodat uw kind zelfstandig leert reizen? Stuur dan een mail naar leerlingenvervoer@emmen.nl. De coördinator neemt contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Wilt u leerlingenvervoer aanvragen  met een taxi of bus? Vul dan het aanvraagformulier met behulp van DigiD. Als wij over de aanvraag nog vragen hebben, dan nemen wij contact met u op. Ook kunnen wij contact opnemen voor een huisbezoek om de aanvraag te beoordelen.  

Voorwaarden

Of u leerlingenvervoer kunt aanvragen hangt onder andere af van:

  • de afstand tussen uw huis en de school
  • de reistijd
  • wat uw kind zelf kan

Hoe lang gaat het duren?

De gemeente beslist binnen 8 weken over uw aanvraag. Lukt dat niet? Dan mag de gemeente deze periode 1 keer verlengen.

Kosten

Soms is er sprake van een eigen bijdrage, zie hiervoor de verordening.

Bezwaar

Bent u het niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt u bezwaar maken. Daarmee laat u de gemeente weten waarom u het niet eens bent met de beslissing. Doe dat binnen 6 weken. De gemeente kijkt dan nog een keer naar uw aanvraag en neemt opnieuw een beslissing.

Bent u het daarna nog steeds niet eens met de beslissing van de gemeente? Dan kunt aan de rechtbank vragen of de gemeente een goede beslissing heeft genomen. Dat heet ‘in beroep gaan’.

Wet en regelgeving

Meer informatie

Chat met een medewerker