Landschap met water en bomen

Grote brand bij bedrijf Schoonebeek

15 april 2024
Algemeen nieuws

Vanochtend is er een zeer grote brand uitgebroken bij een bedrijf in Schoonebeek op het industrieterrein aan de Boekweitakker. Bij de brand kwam veel rook vrij. Omwonenden zijn via een NL-alert bericht gewaarschuwd. De brand is inmiddels geblust. Er is niemand gewond geraakt. 

Roet in de omgeving

Bij de brand zijn er roetdeeltjes neergekomen in de omgeving. U kunt de roet verwijderen met water en zeep. Gebruik handschoenen bij het opruimen. Heeft u roetdeeltjes op uw auto gevonden? Dan is het advies om uw auto te wassen in de wasstraat. Dit zorgt ervoor dat de roetdeeltjes niet in het riool terecht komen. 

Wegafsluiting

De N853 Nieuw-Amsterdamseweg vanaf de rotonde Zandpol tot het tankstation Esso was tijdelijk afgesloten. De weg is inmiddels weer bereikbaar. 

Geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten

Bij de brand was veel rook. Er zijn daarom metingen gedaan in de omgeving. Er is geen verhoogde concentratie gevaarlijke stoffen gemeten. De NL-Alert is niet meer actief. Inwoners in de omgeving kunnen ramen en deuren openen en ventilatie inschakelen. 

Schade

Inwoners in de directe omgeving die denken schade te hebben door de brand, kunnen ze zich melden bij hun eigen verzekeraar of tussenpersoon.

NL-Alert

Sommige inwoners hebben geen NL-Alert ontvangen, terwijl bijvoorbeeld hun buren deze wel hebben ontvangen. Bekijk in deze video hoe dat kan. externe-link-icoon

Chat met een medewerker