Landschap met water en bomen

Emmen is drie jonge helden rijker!

30 november 2022
Algemeen nieuws

Drie jonge helden hebben woensdag 30 november 2022 een jeugdlintje ontvangen van jeugdwethouder Dewy Leal. Het Emmense jeugdlintje is een jaarlijkse prijs voor kinderen en jongeren die zich op een bijzondere manier hebben ingezet voor anderen en zo een positieve bijdrage hebben geleverd aan de maatschappij.

De lintjes zijn voor de twaalfde keer uitgereikt. Ieder jaar op 20 november is het de Internationale Dag voor de Rechten van het Kind. Rond deze datum reikt de gemeente Emmen de Jeugdlintjes uit. “In de gemeente Emmen nemen we kinderen en jongeren heel serieus”, zegt wethouder Dewy Leal. “We zien dat ook jonge mensen zich op een uitzonderlijke manier inzetten voor anderen en dat willen we graag belonen. Deze kinderen verdienen een lintje.”

Mika Bloemberg (16 jaar)

Mika heeft een echte heldendaad verricht door twee oudere mensen uit een brandend huis te redden. In april van dit jaar zaten Mika en zijn vriendin Tiffany op een bankje aan ’t Oude Loo in Emmen toen er een jongetje op hen af kwam rennen. Hij was ongeveer 8 of 9 jaar. In paniek vertelde het jongetje dat er allemaal rook in zijn huis was, dat de gordijnen in de brand stonden en dat zijn opa en oma nog in het huis waren. Mika is direct naar het huis gerend, belde 112 en heeft de beide bewoners geholpen om naar buiten te komen. De jury is onder de indruk van dit kordate optreden van Mika.

Kaylee Wehkamp (16 jaar)

Kaylee heeft al op jonge leeftijd een eigen bedrijf in beplantingsplannen voor bijvoorbeeld kantoren. Extra bijzonder is dat ze daarmee regelmatig een maatschappelijke bijdrage levert in de vorm van donaties. In 2020 heeft ze een bedrag van 800 euro aan Circus Carantelli gegeven. En in 2021 deed ze een donatie van 500 euro aan de weggeefwinkel van speelgoed voor minima in de gemeente Emmen. Maar haar maatschappelijke betrokkenheid gaat verder dan Emmen. Op dit moment onderzoekt Kaylee met een straatarts uit Rotterdam of ze een bijdrage kan leveren voor de aankleding van een moederhuis. De jury vindt de maatschappelijke betrokkenheid van Kaylee heel bijzonder.

Jayvion Hasewinkel (11 jaar)

Jayvion is een lieve en bescheiden jongen die altijd behulpzaam is en voor andere mensen klaar staat. Daarom is hij voorgedragen door zijn juf, die Jayvion een voorbeeld voor anderen vindt. Ook thuis helpt Jayvion graag. Zijn zus Arciella (16) is zeer slechtziend en zit in een rolstoel. Hij heeft altijd aandacht voor haar en waar hij kan helpt hij graag een handje. De jury vindt dat Jayvion absoluut een jeugdlintje verdient.

Chat met een medewerker