Landschap met water en bomen

Buiten spelen

30 augustus 2022
Column burgemeester

Het is altijd weer even schakelen. Van een tamelijk rustige vakantie naar het werk. Het zijn roerige tijden, dus rustig beginnen is er niet bij. 
Dan is het fijn als er in de avond nog allerlei leuke activiteiten zijn. 
Zo gingen we op donderdag met vrienden naar ‘Hollands Hoop.’ Dat is oorspronkelijk een tv-serie die nu is bewerkt voor openluchttheater. De locatie is al bijzonder: een oude vervallen boerderij, mais- en hennepvelden in het haast oneindige landschap van Overschild. Het is een van de mooiste zomeravonden van het jaar. Achter de boerderij kijken we met 1000 mensen naar een prachtig stuk. Met een daverende Marcel Hensema in de hoofdrol ontstaat een spannend verhaal dat tot het eind blijft boeien.
Een dag later zijn we bij ‘Bommen Berend’ in Coevorden. Ook hier zijn we op een bijzondere locatie. Defensie heeft bij hoge uitzondering een gebouw beschikbaar gesteld op een enorm complex. In een van de loodsen spelen vier acteurs en de Johan Willem Friso kapel het verhaal rond Bommend Berend na. Deze Duitse veldheer probeerde tevergeefs Groningen en Coevorden te veroveren. We komen ogen en oren tekort. De acteurs zijn formidabel en de muziek sluit er naadloos op aan. Ook hier is een staande ovatie het slotakkoord. 
En weer een dag later ben ik op pad met het bestuur van FC Emmen Naoberschap. Dat is de club die allerlei mooie activiteiten organiseert met en door FC Emmen: walking football, G-voetbal, Scoor een boek, ouderen op het stadion et cetera. 
We gaan naar Rotterdam, waar we worden ontvangen door de collega’s van Feyenoord. Toch niet de minste club van Nederland. We worden geïnformeerd over de wijze waarop de ‘Feyenoord Foundation’ zijn goede doelen probeert te bereiken. Leuk om te horen dat ze tegen dezelfde kansen en bedreigingen aanlopen, terwijl de club toch veel groter is. Met bijna zestig mensen zijn ze dagelijks in de weer met allerlei mooie projecten. Rotterdam-Zuid is het werkgebied. Daar wonen zo’n 250.000 mensen, eigenlijk de vierde stad van Nederland. We zijn onder de indruk van de problematiek. Ieder kind heeft er minimaal twee jaar achterstand. Mooi om te zien hoe voetbal kan helpen om kansen te vergroten. Zo worden er huiswerk-klassen georganiseerd met aansluitend voetbaltoernooitjes.
En daarna zien we natuurlijk de wedstrijd van Feyenoord tegen FC Emmen. Ook al ben je niet voor die club uit Rotterdam, een wedstrijd in een uitverkochte Kuip is voor elke voetballiefhebber een feest. 
Het is al bijna zondag als ik rustig weer richting Emmen rijd. Een paar avonden buiten spelen helpt om weer met veel energie aan het werk te gaan. En ik denk aan die kinderen in Rotterdam-Zuid, die avonden lang buiten spelen. Binnen is geen plaats. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker