Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

build-reside iconBodemdaling melden

Denkt u dat uw gebouw schade heeft door bodemdaling? Dan kunt u op deze pagina een melding doen. Het Servicepunt Bodemdaling neemt dan contact met u op en bespreekt met u wat u kunt doen.

Beschrijving

Heeft u schade door bodemdaling?

Verzakt uw tuin, ziet u scheuren in uw tuinhuisje of in uw woning? Een lekkende regenpijp of een enorme hoosbui kan bijvoorbeeld grond wegspoelen. Slecht onderhoud of het veranderen van de constructie tijdens een verbouwing kan voor scheuren in huis zorgen.

Heeft u schade aan uw woning? Neem dan contact op met uw verzekering en overleg wat u het beste kunt doen en of de schade vergoed wordt. Verzakking van een tuin of schade aan gebouwen kan ontstaan door verschillende oorzaken. Er kan ook sprake zijn van bodemdaling.  

Bodemdaling komt voor in bepaalde gebieden. Woont u in een veengebied, dan is daar risico op bodemdaling. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de bodem en wordt nog steeds goed gekeken naar hoe de bodem in onze gemeente werkt.

Denkt u dat uw gebouw schade heeft door bodemdaling? Dan kunt u op deze pagina ook een melding doen. Wij kunnen u dan bijvoorbeeld in contact brengen met de juiste organisaties. 

Aanvragen

Waar doet u uw melding?

Heeft u schade aan uw woning? Neem dan contact op met uw verzekering en overleg wat u het beste kunt doen en of de schade vergoed wordt. 

Denkt u dat uw gebouw schade heeft door bodemdaling? Dan kunt u op deze pagina ook een melding doen. Het Servicepunt Bodemdaling kan u dan bijvoorbeeld in contact brengen met de juiste organisaties. 

Meer informatie

Chat met een medewerker