Landschap met water en bomen

Aanmelden Week van de mantelzorg

18 september 2023
Algemeen nieuws

Van zondag 5 tot en met zaterdag 11 november is de Week van de Mantelzorg. U kunt zich aanmelden voor activiteiten in deze week. De gemeente Emmen organiseert samen met de Contactpunten Mantelzorg en welzijnsorganisatie Sedna de Week van de Mantelzorg. In de gemeente Emmen hebben veel inwoners mantelzorgtaken. Zij zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Het werk van deze mantelzorgers verdient een grote waardering. 

Activiteiten

De Week van de Mantelzorg begint met een Startdag bij Van der Valkhotel in Emmen voor alle mantelzorgers. Deze dag zijn er optredens van de cabaretgroep Twee Recht Twee Averecht en is er na de lunch een keuzeprogramma met zes verschillende workshops. Naast deze dag kunnen mantelzorgers zich opgeven voor één van de vele activiteiten in de week. Bijvoorbeeld een high tea, een workshop bloemschikken, een cabaretavond en toegangskaarten voor onder andere Wildlands. Ook voor jonge mantelzorgers in Emmen zijn er activiteiten zoals lasergamen of paintballen.

Programmaboekje

Deze activiteiten staan in een programmaboekje voor de Week van de Mantelzorg. Mantelzorgers die bekend zijn bij de gemeente ontvangen dit boekje per post. Mantelzorgers die het boekje niet hebben ontvangen kunnen het digitaal bekijken op de website van Sedna.

Aanmelden

Vanaf 18 september t/m 15 oktober 2023 kunnen mantelzorgers zich aanmelden voor de activiteiten via www.sednaemmen.nl/aanmelden. Mantelzorgers die moeite hebben met het digitaal aanmelden, kunnen contact opnemen met Thea van Oostrum, telefoon 0591 680 800 (op werkdagen tot 14.00 uur).

Meer informatie

Er zijn meer regelingen voor mantelzorgers in Emmen. Op de pagina Mantelzorgers leest u meer hierover.

Chat met een medewerker