Twee mensen zittend op een bankje

Zonnelening

De zonnelening is op dit moment niet beschikbaar voor inwoners van de gemeente Emmen. De Energiebespaarlening Drentheexterne-link-icoon is hiervoor een alternatief.

Emmen geeft energie

Er gebeurt in Emmen veel op het gebied van energie. De website van Emmen geeft energieexterne-link-icoon geeft een overzicht van projecten van inwoners en bedrijven. U leest er het laatste nieuws over duurzaamheid. En er is meer informatie over regelingen en mogelijke maatregelen. Heeft u een project dat bijdraagt aan een energieneutrale gemeente? Stuur dan een mail naar energie@emmen.nl.

Gezamenlijk eigen energie opwekken

In Emmen vinden we het belangrijk dat inwoners voordeel hebben van energie die in de gemeente wordt opgewekt. Bijvoorbeeld door zonne-akkers of zonneparken. Een deel van de zonnepanelen is beschikbaar voor inwoners. Door samen te werken met dorpsgenoten kunt u ook meedoen en besparen op uw energierekening. Lokaal Opgewekt Emmenexterne-link-icoon ondersteunt startende energiecoöperaties met het opzetten van hun initiatief. Lokaal Opgewekt Emmen valt onder het Europese project COBENexterne-link-icoon.

Chat met een medewerker