Zonnelening

De zonnelening is op dit moment niet beschikbaar voor inwoners van de gemeente Emmen. De Energiebespaarlening Drenthe is hiervoor een alternatief.

Emmen geeft energie

Er gebeurt in Emmen veel op het gebied van energie. De website van Emmen geeft energie biedt een podium aan projecten die spelen in de samenleving. Heeft u een project dat bijdraagt aan een energieneutrale gemeente? Stuur dan een mail naar energie@emmen.nl. Naast het laatste nieuws, projecten van inwoners en bedrijven en meer informatie over regelingen kunt u er terecht voor informatie over mogelijke maatregelen.

Gezamenlijk eigen energie opwekken

In Emmen vinden we het belangrijk dat inwoners kunnen profiteren van lokaal opgewekte energie. Van zonne-akkers of zonneparken wordt een deel van de panelen beschikbaar gesteld voor inwoners. Door samen met dorpsgenoten een coöperatie te beginnen kunt u ook meedoen en besparen op uw energierekening. Lokaal Opgewekt Emmen ondersteunt startende energiecoöperaties met het opzetten van hun initiatief. Lokaal Opgewekt Emmen valt onder het Europese project COBEN