Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Vrijwilligerswerk, verzekering

De gemeente Emmen wil graag dat vrijwilligers verzekerd zijn. De gemeente heeft daarom een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Men hoeft zich hiervoor niet aan te melden.

Beschrijving

Alle vrijwilligers zijn automatisch verzekerd. Via de vrijwilligersverzekering zijn mensen verzekerd tegen ongevallen, schade aan persoonlijke eigendommen en voor aansprakelijkheid. Leden van de vrijwillige brandweer en politie zijn echter niet verzekerd onder deze verzekering. Maatschappelijke stagiaires en mantelzorgers mogen deze verzekering ook gebruiken. 

Aanvragen

Is er schade ontstaan tijden u vrijwilligerswerk? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie waar u voor werkt. Daar meldt u de schade. 

  • U stuurt een email naar gemeente@emmen.nl ter attentie van Team Juridische zaken, Verzekeringen en Inkoop waarin u uitlegt wat er gebeurt is en wat de schade is. 
  • Maak een kopie van alle correspondentie van uw eigen verzekeringsmaatschappij. Zorg ook voor kopieën van mogelijke aankoopnota’s of andere zaken die de schade aangaan.
  • De gemeente Emmen neemt uw dossier aan en stuurt het door naar Aon Risk Services.
  • Aon Risk Services zal contact met u opnemen om de schade te behandelen.
  • De schade zal zonder verdere tussenkomst van de gemeente Emmen met u worden afgehandeld.
  • De gemeente wordt na afloop de hoogte gebracht hoe de schade is afgehandeld.

Voorwaarden

  • Als u via een organisatie vrijwilligerswerk doet, kan het zijn dat zij de schade moeten melden bij hun verzekeraar.
  • Indien u zelfstandig vrijwilligerswerk doet, moet u ook nagaan of de schade gedekt is op uw eigen verzekeringen. De vrijwilligerspolis van de gemeente Emmen is een ‘vangnet verzekering’. Eigen verzekeringen of die van uw organisatie gaan altijd voor. 
  • Er wordt altijd eerst gekeken of er een eigen (andere) verzekering is die dekking biedt.

  • Zorg dat u een bevestiging krijgt van uw organisatie van de dekking. Of zorg dat u van uw eigen verzekeringsmaatschappij een bevestiging krijgt. Als de schade niet door uw organisatie of door uw eigen verzekeringsmaatschappij verzekerd is, of u beschikt niet over de juiste dekking, kunt u een beroep doen op de vrijwilligerspolis. 

Contact

Voor meer informatie over de vrijwilligersverzekering kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen, Team Team Juridische zaken, Verzekeringen en Inkoop via telefoonnummer 14 0591. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen