Meerdere handen op elkaar

Vluchtelingen thuis opvangen

Vangt u thuis vluchtelingen uit Oekraïne op? Langdurige opvang van Oekraïense vluchtelingen kan op termijn effect hebben op uw toeslagen en gemeentelijke belastingen. We verwachten binnenkort meer duidelijkheid vanuit de Rijksoverheid. Als u Oekraïense vluchtelingen opvangt dan wordt u in de gemeente Emmen niet gekort op uw uitkering. Op deze manier stellen we bijstandsgerechtigden in staat om onderdak te bieden aan Oekraïense vluchtelingen zonder dat dit gevolgen heeft voor de hoogte van de uitkering. Dit is een tijdelijke uitzondering en geldt van 1 maart 2022 tot en met 31 december 2022. Op deze pagina leest u meer over de voorwaarden. 

Registratie vluchtelingen


We willen als gemeente graag weten welke vluchtelingen in onze gemeente zijn. We vragen Oekraïense vluchtelingen die bij particulieren verblijven in de gemeente Emmen om zich te melden en te laten registreren in de Basisregistratie Personen (BRP). Nadat mensen geregistreerd zijn kunnen we leefgeld uitkeren en kan er bijvoorbeeld onderwijs geregeld worden voor kinderen. Een afspraak maken voor registratie kan telefonisch via telefoonnummer 14 0591.

Informatie en antwoorden op veelgestelde vragen


Op deze websites vindt u veel informatie over de opvang van Oekrainers in Nederland en antwoorden op veelgestelde vragen:

Opvang van Oekraïners in Nederland | Rijksoverheid.nl
Veelgestelde vragen over Oekraïne (vluchtelingenwerk.nl)
Handreiking Particuliere Opvang Oekraïners

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker