Twee mensen vullen een formulier in

Recht op extra geld

Als uw inkomen op het sociaal minimum of iets daarboven ligt, noemen we dat een laag inkomen. Het sociaal minimum is het bedrag dat u minimaal nodig heeft om van te leven.

Regelingen

De gemeente Emmen helpt mensen die werken, maar niet zoveel verdienen. Er zijn allerlei regelingen om uw inkomen aan te vullen. Soms meer dan u denkt. Op berekenuwrechtplus.nlexterne-link-icoon vindt u meer informatie. U ziet in een paar stappen op welke regelingen u misschien recht heeft. U kunt de regelingen ook op berekenuwrechtplus.nlexterne-link-icoon aanvragen.

U kunt ook kwijtschelding aanvragen voor de aanslag gemeentelijke belastingen via berekenuwrechtplus.nlexterne-link-icoon. Let op: u heeft hiervoor uw DigiD nodig. Als u nog geen DigiD heeft, kunt u deze aanvragenexterne-link-icoon.

Hoe werkt het? 

Berekenuwrechtplus.nl externe-link-icoonis een internetprogramma. U blijft in eerste instantie anoniem. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer tien minuten. Zorg dat u uw inkomensgegevens en banksaldo klaar heeft liggen voor u de vragenlijst in gaat vullen. Aan het eind van de vragenlijst ziet u een overzicht van de regelingen die u kunt aanvragen. Als u een regeling wilt aanvragen, moet u inloggen met uw DigiD. Misschien wordt u gevraagd om bewijsstukken te sturen. Dat kan via een e-mail naar bewijsstukkenbb@emmen.nl of per post. Binnen 8 weken na het indienen van de aanvraag krijgt u een brief met onze beslissing.

Hulp bij het digitaal aanvragen

Lukt het u niet om berekenuwrechtplus.nlexterne-link-icoon in te vullen? U kunt een afspraak maken met Sedna door te bellen met 0591 - 680800. Zij kunnen u helpen met digitale aanvragen.

Chat met een medewerker