Meerdere handen op elkaar

Opvanglocaties in Emmen

In onze gemeente hebben we op dit moment ongeveer 490 opvangplekken voor vluchtelingen uit Oekraïne. We vangen vluchtelingen op in het voormalig Fletcher Hotel aan de Van Schaikweg, voormalig schoolgebouw aan de Angelsloërdijk en een klein aantal vluchtelingen op vakantiepark Parc Sandur. Vluchtelingen uit Oekraïne kunnen zich melden bij de gemeente als ze opvang zoeken.

Voormalig Fletcher Hotel


Het voormalige Fletcher Hotel aan de Van Schaikweg in Emmen is inmiddels ingericht voor de opvang van Oekraïense vluchtelingen. Hier kunnen tot in ieder geval 1 januari 2023 vluchtelingen worden opgevangen. Omwonenden hebben een brief ontvangen met informatie.

Voormalig schoolgebouw Angelsloërdijk 

In het voormalige schoolgebouw aan de Angelsloërdijk zijn 170 opvangplekken gerealiseerd. 

Vakantiepark Parc Sandur

Op vakantiepark Parc Sandur hebben we een aantal huisjes tot onze beschikking om vluchtelingen uit Oekraïne op te vangen.

Organisatie en coördinatie opvang

Het Rijk heeft de 25 veiligheidsregio's in Nederland de opdracht gegeven opvangplekken te organiseren voor vluchtelingen uit Oekraïne. In Drenthe wordt de opvang van vluchtelingen gecoördineerd door de Veiligheidsregio Drenthe. Anders dan bij de opvang van vluchtelingen uit andere landen zijn gemeenten verantwoordelijk voor de realisatie en exploitatie van opvanglocaties. Als gemeente Emmen zorgen wij voor onderdak, (medische) zorg, leefgeld en onderwijs voor vluchtelingen uit Oekraïne. Wij werken hierin samen met de Veiligheidsregio Drenthe, het Leger des Heils, Rode Kruis, de GGD, Vluchtelingenwerk en lokale organisaties.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker