Onderzoek naar financiële steun

Het herstellen van de fundering van je woning is een dure klus. Niet iedereen heeft daar geld voor beschikbaar. Om te weten hoe we gedupeerde inwoners financieel kunnen helpen, doet de provincie Drenthe onderzoek hiernaar. Ze kijkt welke financiële instrumenten geschikt en beschikbaar zijn om gedupeerde inwoners te helpen om hun fundering duurzaam te laten herstellen. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld aansluiten bij het Fonds Duurzaam Funderingsherstel of een eigen fonds opzetten voor subsidie funderingsherstel. Zodra de resultaten van het onderzoek ‘ernst en omvang schade’ beschikbaar zijn, is er inzicht in de omvang van het probleem. Dan kunnen we beoordelen of en zo ja, welke inzet van financiële instrumenten passend en haalbaar is.

De provincie heeft een brief gestuurd aan de ministers van Binnenlandse Zaken en Infrastructuur & Waterstaat om er bij het kabinet op aan te dringen dat er regeling komt om gedupeerde bewoners te helpen die dit financieel zelf niet kunnen dragen.

Daarnaast is de provincie bezig met een onderzoek naar waar funderingsproblematiek zich in Drenthe voordoet of kan gaan voordoen. 
 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker