Raadhuisplein Emmen

youth-family iconLies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie

Ieder jaar ontvangt een inwoner, vereniging of organisatie de Lies van Urk Stimuleringsprijs Emancipatie. De winnaar van de prijs krijgt een wisseltrofee en een geldbedrag van 1.000 euro. Het geld is bedoeld om te besteden aan projecten die meehelpen aan de emancipatie en participatie van inwoners van de gemeente Emmen. U kon tot uiterlijk 18 februari een persoon of initiatief nomineren.  

Voorwaarden

Elke inwoner, vereniging en organisatie van de gemeente Emmen kan een persoon en initiatief nomineren. Het is belangrijk dat een persoon of initiatief zich vrijwillig inzet voor de emancipatie of participatie van inwoners. Andere voorwaarden zijn: 

  • De persoon of initiatief heeft een voorbeeldfunctie op het terrein van emancipatie en/of participatie
  • De inzet is actueel, dat wil zeggen: het vindt plaats in 2023
  • U beschrijft waarom juist deze persoon of initiatief een nominatie verdient

Beoordeling en uitreiking

De jury Lies van Urk prijs bestaat uit de beide dochters van Lies van Urk, de winnaar van het vorige jaar en een lokale, vrouwelijke politicus. Deze jury kiest uit alle aanmeldingen drie genomineerden. Deze presenteren zich tijdens de viering van de internationale vrouwendag op 8 maart 2023 bij hotel Ten Cate.

Wie was Lies van Urk?

Lies van Urk was in 1986 de eerste vrouwelijke wethouder in Emmen. Ze was lid van de PvdA en wethouder voor kunst en cultuur. Lies van Urk overleed plotseling in 1990 op 44-jarige leeftijd. In haar werk en op persoonlijke titel was zij een groot voorvechtster voor emancipatie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen, neem dan contact met ons op via het vragen- en reactieformulier of het via telefoonnummer 14 0591. 

Chat met een medewerker