Meerdere handen op elkaar

Informatie voor vluchtelingen uit Oekraïne in eigen taal

De website en app RefugeeHelp is het online startpunt voor Oekraïense vluchtelingen in Nederland en iedereen die zich voor hen in wil zetten. Hier vinden vluchtelingen en mensen die hen willen helpen informatie over onderdak, in contact komen met familie, gezondheidszorg, onderwijs, rechtsbijstand, huisdieren. De informatie is te lezen in het Oekraïens, Russisch, Engels en Nederlands.

Op de website forrefugees.vluchtelingenwerk.nl van Stichting Vluchtelingenwerk staat informatie voor gevluchte Oekraïners die al in Nederland zijn in hun eigen taal.

Het Rode Kruis heeft een informatielijn geopend voor Oekraïense vluchtelingen die hulp nodig hebben. Zij kunnen via Whatsapp een (voice)bericht sturen naar +31 6 48 15 8053, dit kan in het Oekraïens, Russisch of Engels.

Informatie over het openen van een bankrekening in Nederland

Bank account for Ukrainian Citizens - ING - ING in English
Betaalrekening voor Oekraïners - Rabobank