Financiële mogelijkheden

Veel vragen die bij het Servicepunt Bodemdaling binnenkomen, gaan over de financiering van funderingsherstel. Niet iedereen heeft zomaar genoeg geld om aanpassingen te doen aan de woning of komt in aanmerking voor een lening of verhoging van de hypotheek. 

Subsidie

De gemeenteraad en Provinciale Staten hebben gevraagd om te verkennen welke financiële instrumenten mogelijk zijn om in te zetten voor gedupeerde inwoners. De provincie Drenthe en de gemeente Emmen hebben vier mogelijke ondersteuningsinstrumenten onderzocht. Daarbij worden de instrumenten ‘Aansluiting bij Fonds Duurzaam Funderingsherstel’ en ‘Subsidie op bodem en funderingsonderzoek’ verder onderzocht op haalbaarheid door Gemeente Emmen. Het fonds is vooral een vangnet voor gedupeerden die niet bij de bank terecht kunnen. De subsidie is een tegemoetkoming in de kosten voor bodemonderzoek. De instrumenten moeten nog uitgewerkt worden.
 

Tekening van een expert die aan de ander uitlegt hoe hij het beste kan verbouwen

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker