Financiële hulp voor ondernemers

Heeft u een onderneming, maar gaat het financieel niet goed? Door ziekte, het wegvallen van een grote klant of nadelige gevolgen van extreem weer of een andere crisis? En kunt u niet meer rondkomen of belangrijke bedrijfsinvesteringen doen? 

ZZP'ers

Bent u als zzp'er (tijdelijk) in zwaar weer terecht gekomen en zijn hierdoor schulden ontstaan? Onze schulddienstverleners gaan graag met u in gesprek. Neemt u contact met ons op door te bellen naar 14 0591 of stuur een mail naar zzp@emmen.nl

 

Regionale financiële ondersteuning
Naam Omschrijving
Drentse Ondernemerszaak De Drentse Ondernemerszaak is een onafhankelijk steunpunt waarin studenten van Stenden Hogeschool, Menso Ondernemen en een ervaren ondernemer van het Ondernemersklankbord aan de slag gaan met uw vraagstuk. U kunt ondersteuning krijgen op bedrijfskundig, financieel of commercieel gebied. Aanmelding loopt bij voorkeur via Menso Ondernemen, als ondernemer maakt u dan zelf geen kosten
Sociaal Ondernemersloket Online (SOLO)  SOLO is het landelijk platform voor ondernemersregelingen, zoals de Bbz en de IOAZ. In dit digitale loket krijgt u met de doelgroepscan hulp bij het vaststellen of u voor een regeling in aanmerking komt en kunt u een meldingsformulier invullen. Wilt u een aanvraag voor Bbz of Tozo-regeling indienen, dan regelt u dit via deze website.

 

Algemene financiële ondersteuning
Naam Omschrijving
Kamer van Koophandel Biedt veel informatie over ondernemen, voor ondernemers in zwaar weer is er een stappenplan.
Ondernemersklankbord Begeleidt al ruim 40 jaar mkb’ers in elke bedrijfsfase: bij de start van de onderneming, bij de bedrijfsuitoefening, bij faillissementspreventie en bij de bedrijfsopvolging d.m.v. een geschikte adviseur in uw regio. De adviseurs zijn gemotiveerde oud-ondernemers en specialisten die hun kennis en praktijkervaring vrijwillig inzetten om jou te helpen. Aanmelding loopt bij voorkeur via Menso Ondernemen.
115 help een bedrijf Heeft online tools die hulp bieden bij allerlei problemen. Denk aan teruglopende omzet, oplopende schulden of klanten die uw facturen niet betalen. Ook bij conflicten, een scheiding of dreigende beslaglegging door de Belastingdienst helpt 155. 155-Help-een-bedrijf is een initiatief van het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK). 
Qredits Indien blijkt dat u niet tot de doelgroep van Bbz behoort, kunt u contact opnemen met Qredits. Coaches geven onafhankelijk advies over vragen en problemen waar u nu tegen aan loopt. U kunt de gratis coaches elke werkdag bereiken.

 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen