Ervaren Netwerkspecialist Basis Infrastructuur

Over de vacature

Openingsdatum
2 mei 2024
Sluitingsdatum
20 mei 2024
Uren per week
36
Salaris
€ 5247
Salarisschaal
10
Vakgebied
Automatisering/ICT
Opleidingsniveau
HBO

Ben jij een echte netwerker en krijg je energie van samenwerken? Leg jij makkelijk en op een laagdrempelige manier verbinding met onderwerpen en tussen collega's en partners? Word jij blij van het omzetten van wensen en mogelijkheden naar oplossingen? Dan hebben wij een mooie uitdaging voor jou. 

Voor het team Automatisering zoeken we namelijk een:   

Ervaren Netwerkspecialist Basis Infrastructuur

36 uur p.w. max salaris € 5.247,-

Daarom werken bij Emmen!
Ons werk heeft impact op de samenleving om ons heen. We werken in een levendige gemeente met prachtige natuur, kenmerkende dorpen én een bruisend stadscentrum. Waar bedrijvigheid hand in hand gaat met rust, ruimte en natuur. Wat we voor ogen hebben is het creëren van een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving, waarin mensen zich thuis voelen en fijn wonen. Onze organisatie staat voor daadkracht, continue ontwikkeling en flexibiliteit. We werken in een grote organisatie met korte lijnen, met veel vertrouwen en iedereen krijgt de kans om zich volop te ontwikkelen. Ruim 1000 betrokken en loyale medewerkers staan klaar voor de meer dan 108.000 inwoners. 

Dit is wat je gaat doen

Samen met ongeveer 65 collega’s hou jij je bezig met de ontwikkeling, beheer, onderhoud en monitoring van de ICT-infrastructuur van de Gemeente Emmen, Borger-Odoorn, Coevorden, RUD, Sociale Teams Borger-Odoorn, Stichting de Toegang en Menso. De nadruk van jouw taken liggen op het gebied van data- en telecommunicatienetwerken en de beveiliging daarvan. De netwerk componenten bestaan uit Cisco LAN switches, Cisco Next-Gen-firewall, Cisco Identity Service Engine, Cisco WLAN, Cisco DNA Center, Fortinet Next-Gen-firewalls, F5 BigIP Application Delivery Controllers, Infoblox IPAM, LibreNMS en Splunk. Daarnaast hou je je bezig met de verbinding naar externe partijen. Ook verzorg je, samen met andere collega’s binnen het team, de 3e lijns ondersteuning. Mede door jouw inzet kunnen de ongeveer 2800 eindgebruikers dagelijks hybride hun werk doen voor de samenleving! 

Wat bieden we jou

Kom je bij ons werken, dan geven we je de ruimte om je doelen te bereiken en jezelf verder te ontwikkelen. Onze medewerkers zijn van grote waarde, daarom doen we er alles aan om ze bevlogen en energiek te houden. 

Natuurlijk hebben we de arbeidsvoorwaarden goed geregeld. Dit betekent onder andere: 

 • Werken in de grootste gemeente van Drenthe 
 • Salaris tussen de € 3.558,00 - € 5.247,00 bruto p.m. schaal 10 conform Cao     Gemeenten 
 • 17,05% Individueel Keuze Budget (IKB) bovenop je bruto salaris 
 • Een goede pensioenvoorziening bij ABP 
 • Verschillende verlofregelingen 
 • Collectieve ziektekostenverzekeringen 
 • Inhoudelijke vrijheid om je werk uit te voeren  
 • Laptop en telefoon in bruikleen 
 • Hybride werken met thuiswerkvergoeding 
 • Een goede werk-privébalans

Wat breng je mee

Om deze rol goed te vervullen zoeken wij iemand die resultaatgericht is, snel en goed overzicht en structuur kan bieden. Je bent proactief, een doorpakker en een voorbeeld in samenwerking. Jouw analytische en communicatieve vaardigheden zijn op hoog niveau. Daarnaast herken je je in de volgende punten: 

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en bij voorkeur enige jaren ervaring in de ICT in de richting van netwerkbeheer. Bij voorkeur een afgeronde opleiding specifiek gericht op ICT, automatisering, systeem en/of netwerkbeheer; 
 • Ervaring met en deelname in ICT-projecten; 
 • Ervaring in een soortgelijke rol in een organisatie van soortgelijke omvang en complexiteit; 
 • Je hebt aantoonbare kennis en ervaring op minimaal een aantal van de volgende kennisgebieden: firewalling, application delivery controllers, reverse proxies, load balancing, routing, switching, WLAN, VLAN, DNS, DHCP, IPsec, SSL; 
 • Je bent bereid om werkzaamheden te verrichten buiten de reguliere werktijden; 
 • Kennis van VMware en Fibre Channel is een pré.  

Het team

Het team Automatisering werkt samen met het team Informatisering aan de realisatie van de I-Visie. Het team bestaat uit meerdere clusters. Ruim 40 van de 65 collega’s werken in de operatie, waarbij je moet denken aan het Centraal Service Punt (de service desk, werkplekbeheer en functioneel beheer), basis infrastructuur, client experience en applicatiemanagement.  

Daarnaast hebben we ook de clusters security, procesmanagement, projectmanagement, inkoop en contractmanagement en servicelevel management.  

Binnen het strategische kader van de I-Visie hebben de teams Informatisering en Automatisering een gezamenlijke opgave om samen met de teams in de organisatie door middel van informatievoorziening en technologie waarde voor de samenleving te creëren. Hierbij is de rol van team Automatisering van groot belang. Immers is goed functionerende technologie een belangrijke randvoorwaarde voor het adequaat kunnen inzetten van informatievoorziening. Met het vormen van deze nieuwe teams staan we aan het begin van de realisatie van onze ambitie, “de I-Visie”. Jouw rol is hierbij cruciaal. Meer informatie over de I-Visie kun je opvragen door een mail te sturen naar vooruitindrenthe@emmen.nl.   

Wil je meer informatie over de functie?

Neem dan contact op met Bouke Hindriks (Coördinator Automatisering) via het algemene telefoonnummer van de gemeente Emmen: 14 0591. 

Solliciteren 

Ben jij de ervaren Netwerkspecialist die we zoeken? Stuur dan je motivatie en curriculum vitae vóór dinsdag 21 mei a.s. Je kunt je motivatie richten aan Duncan den Boer (Teamleider Automatisering). 

De gesprekken staan gepland in week 22.

Chat met een medewerker