Bezwaarprocedure

U kunt tot 6 weken na de bekendmaking van het besluit bezwaar maken. De datum van bekendmaking vindt u bovenaan de brief van het besluit. Dit is de datum waarop het besluit is verzonden. Als het besluit niet is verzonden, omdat het een besluit van algemene strekking is, dan is de datum van bekendmaking de datum dat het op officiëlebekendmakingenexterne-link-icoon is geplaatst. 

Wat gebeurt er met uw bezwaar?

Wanneer de gemeente uw bezwaar heeft ontvangen krijgt u een ontvangstbevestiging. Als u bezwaar maakt tegen een besluit dat gericht is aan iemand anders, dan sturen wij die persoon een kopie van uw bezwaar. Dit doen we onder andere ook om duidelijk te maken dat een vergunning nog niet definitief is. Volgens de wet kunt u daarom niet anoniem bezwaar maken tegen de vergunning van een ander. De gemeente en vergunninghouder hebben uw naam en adres nodig om te kunnen beoordelen of u wel of geen belanghebbende bent.

Mediation

Bij de gemeente Emmen komen wij er graag samen met u uit. Er wordt daarom eerst contact met u en misschien andere personen opgenomen om samen tot een oplossing te komen. Wij gaan graag met u in gesprek. In dit gesprek wordt met u besproken wat er precies speelt en bekijken we samen wat de beste aanpak is om uw bezwaar te behandelen. Wij noemen dit mediation. Wanneer dit niets oplevert zal de bezwaarschriftencommissie uw bezwaar tijdens een hoorzitting behandelen.

Besluit op bezwaar

Er wordt niet aan alle eisen voor het bezwaar voldaan. Bijvoorbeeld wanneer blijkt dat u geen belanghebbende bent of zonder goede reden te laat bezwaar heeft gemaakt. Uw bezwaar wordt dan niet inhoudelijk behandeld. 

Het eerder genomen besluit wordt ingetrokken of er wordt een ander besluit genomen. U krijgt dan als bezwaarmaker gelijk.

Het besluit dat eerder genomen is, blijft in stand. U krijgt dan als bezwaarmaker geen gelijk.

Het besluit op bezwaar ontvangt u per post, het advies van de commissie is hier bijgevoegd.

Chat met een medewerker