Meisje met duikbril op onderwater

Zwemlessen in Neptunusbad

Bij het Neptunusbad leer je zwemmen! En dat moet leuk zijn. Daarom maken wij van onze zwemlessen een feestje. Je kunt bij tijdens het Ouder & Kind zwemmen al vanaf 12 weken beginnen met zwemlessen. Vanaf 3,5 jaar kunnen kinderen starten met Survival Kids. Tijdens deze lessen leren ze hoe ze zichzelf kunnen redden als ze per ongeluk in het water terechtkomen. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar de ABC-lessen. In een mum van tijd heeft jouw kind zijn of haar A, B of C-diploma op zak! 

Op naar zwemdiploma A, B of C. Vanaf 4,5 jaar kan jouw kind starten met zwemles. Bij het Neptunusbad zijn er twee zwemlessen per week. Zwemlessen moeten leuk zijn en betaalbaar. Met een zwemlespakket bij het Neptunusbad zwemt jouw kind voordelig en is dat zwemdiploma heel snel binnen!

Wij bieden het echte Zwem-ABC-diploma

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Maar wij hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid. 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden: 

 1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
 2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
 3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
 4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op: www.allesoverzwemles.nlexterne-link-icoon

Waarom een zwemdiploma?

Nederland is een waterrijk land. We wonen niet alleen dicht in de buurt van water, we zoeken het ook vaak op. Goed kunnen zwemmen is van jongs af aan dus belangrijk. Leren zwemmen begint bij het Zwem-ABC. De basis voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Kennismaken of inschrijven? Dit kan bij onze receptie! 

Pakketten

 • ABC                 
 • AB                 
 • BC
 • A
 • B
 • C
 • Op maat pakket voor instromers

Je krijgt op alle pakketten 5% korting als je de kosten in één keer betaald.  

Deelname zwemlessen

Jouw kind krijgt toegang tot de zwemles zodra de kosten zijn betaald.

Inschrijven zwemlessen

Inschrijven voor zwemlessen kan vanaf 4 jaar. Starten met zwemlessen kan vanaf 4,5 jaar (afhankelijk van beschikbaarheid). Inschrijven kan bij de receptie. Na betaling staat jouw kind direct op de wachtlijst.

Gratis recreatief zwemmen

Vanaf de inschrijving tot het afzwemmen voor diploma A mag jouw kind gratis recreatief zwemmen onder begeleiding van een betalende ouder/begeleider. 

Starten met zwemles

Op het moment dat er plek is, ontvang je van ons een oproep voor het starten met de zwemles. 

Betaling

WatHoeveel
ABC-pakketin één keer betalen (5% korting) of in 10-maandelijkse termijnen 
AB-pakketin één keer betalen (5% korting) of in 8-maandelijkse termijnen 
BC-pakketin één keer betalen (5% korting) of in 3-maandelijkse termijnen 
Ain één keer betalen (5% korting) of in 7-maandelijkse termijnen 
Bin één keer betalen (5% korting) of in 2-maandelijkse termijnen 
Cin één keer betalen (5% korting) of in 2-maandelijkse termijnen 

Garantietermijn/periode waarbinnen diploma gehaald moet worden

 • Zwemdiploma A: 12 maanden
 • Zwemdiploma B: 3 maanden
 • Zwemdiploma C: 2 maanden 

Is het jouw kind niet gelukt om het zwemdiploma binnen bovenstaande termijnen te halen? Dan kijken we naar de aanwezigheid in die periode. Per kwartaal mag jouw kind 2 lessen missen. Heeft jouw kind niet meer dan 2 lessen gemist? Dan mag hij of zij gewoon doorgaan met lessen zonder bijbetaling. Als er meer dan 2 lessen zijn gemist, volgt er een bijbetaling naar rato per maand. Er vindt achteraf geen terugbetaling van geld plaats.

Als jouw kind het zwemdiploma sneller haalt dan de termijn die ervoor staat, vindt er geen terugbetaling van geld plaats. De nog verschuldigde termijn(en) dienen wel betaald te worden. 

Afwezigheid

Door bovengenoemde garantietermijn is het noodzakelijk dat je ons op de hoogte brengt als jouw kind niet kan komen lessen. Dit kan telefonisch via onze receptie: 0591 - 31 22 39.

Inschrijven voor een van de zwemlessen (zwemles A vanaf 4 jaar) kan bij de receptie van het Neptunusbad. Tijdens je inschrijving betaal je de inschrijfkosten van € 14,90 en ontvang je een toegangsbandje. Je kind komt daarna gelijk op de wachtlijst te staan. Hoe lang deze wachtlijst is hangt af van de doorstroom in de lesgroepen en de voorkeur voor een dag en/of tijd. Bij het inschrijven kunnen we je daar meer over vertellen. Vanaf het moment van inschrijven tot aan het behalen van het A-diploma heeft je kind gratis, onder begeleiding van een betalende volwassene, toegang tot het zwembad en kan jouw kind alvast wennen aan het zwembad! 

Survival Kids is speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar jaar (opgave vanaf 3 - 3,5 jaar), zonder meezwemmende ouder/verzorger. Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen op survival in het water. Van de kant springen, vallen, rollen en glijden, onder water zoeken naar schatten, door een gat of hoepel, het redden van eigen knuffel, met een driewieler in het water vallen, met een regenpak en laarsjes te water raken en nog veel meer. Allemaal situaties vanuit de werkelijkheid. Voor de kinderen lijkt het één groot speelfeest maar ondertussen leren ze hoe ze zich uit zo’n situatie kunnen redden. Natuurlijk leren ze ook dat ze dit nooit alleen mogen oefenen.

Plezier staat voorop, maar uiteindelijk wil je dat kinderen zichzelf kunnen redden in het water. Om het extra leuk te maken zijn er 3 brevetten te verdienen. Wanneer je kind bepaalde vaardigheden onder de knie heeft ontvangt het een brevet. Heeft je kind alle brevetten en heeft het minimaal 6 maanden Survival Kids gevolgd, kan de instructeur besluiten dat je kind naar A-les kan. Dit wordt altijd overlegd met de ouders.

Hoe bijzonder is het om je baby of kindje het water te laten ontdekken? Vanaf 3 maanden kun je starten met Ouder & Kind zwemmen. Lekker samen bewegen, ontspannen en genieten in het water. Leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. De bewegingen die je kindje maakt in het water zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren en motoriek. Je wordt tijdens het Ouder & Kind zwemmen goed begeleid. Geen zorgen dus! Goed voor je kindje en heerlijk voor jezelf. 

Twee keer per jaar wordt het Teddybeer diplomazwemmen georganiseerd. Je kunt dan je aanmelden voor het certificaat Teddybeer brons, zilver of goud. 

Ouder & Kind zwemmen sluit mooi aan op de stap naar het Survival zwemmen, dit begint vanaf 3,5 jaar.

Chat met een medewerker