Meisje met duikbril op onderwater

Zwemlessen in Aquarena

Zwemlessen

Bij Aquarena leer je zwemmen! En dat moet leuk zijn. Daarom maken wij van onze zwemlessen een feestje. Je kunt bij ons al vanaf 3 maanden beginnen met zwemlessen, tijdens het ouder en kind zwemmen. Vanaf 3,5 jaar kunnen kinderen starten met Survival Kids, zodat ze zichzelf kunnen redden wanneer ze per ongeluk in het water terechtkomen. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar de ABC-lessen. In een mum van tijd heeft jouw kind zijn of haar A, B of C-diploma op zak! Tijdens het afzwemmen kom je onze mascotte Spetter tegen! 

Leuk extraatje, vanaf de inschrijving voor zwemles A tot het moment dat je kind het diploma A heeft gehaald heeft het gratis toegang tijdens recreatief zwemmen, onder begeleiding van een betalende volwassene.

Zwem-App

Meer informatie over zwemlessen vind je in onze gratis ZwemApp. Download onze gratis ZwemApp van Sportcom in de Google Play Store of Apple Store en blijf op de hoogte van data rondom kijklessen, proefzwemmen en diplomazwemmen.

Hoe bijzonder is het om je baby of kindje het water te laten ontdekken? Vanaf 3 maanden kun je starten met Ouder & kind zwemmen. Lekker samen bewegen, ontspannen en genieten in het water. Leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. De bewegingen die je kindje maakt in het water zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren en motoriek. Je wordt tijdens het Ouder & kind zwemmen goed begeleid. Geen zorgen dus! Goed voor je kindje en heerlijk voor jezelf.  

Het Ouder & kind zwemmen vindt plaats in het recreatiebad van Aquarena . Twee keer per jaar wordt het Spetterdiplomazwemmen georganiseerd. Spetterdiploma 1 is vanaf de leeftijd van 10 maanden. Spetterdiploma 2 is vanaf de leeftijd van 1 jaar en 10 maanden en Spetterdiploma 3 is vanaf de leeftijd van 2 jaar en 10 maanden. De instructeur geeft aan of je kindje er klaar voor is! 

Ouder & kind zwemmen sluit mooi aan op de stap naar Survival Kids, dit begint vanaf 3,5 jaar (opgave vanaf 3 jaar).

Survival Kids is speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar (opgave vanaf 3 jaar) zonder meezwemmende ouder/verzorger. Onder begeleiding van gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen op survival in het water. Van de kant springen, vallen, rollen en glijden, onder water zoeken naar schatten, door een gat of hoepel, het redden van eigen knuffel, met een driewieler in het water vallen, met een regenpak en laarsjes te water raken en nog veel meer. Allemaal situaties vanuit de werkelijkheid. Voor de kinderen lijkt het één groot speelfeest maar ondertussen leren ze hoe ze zich uit zo’n situatie kunnen redden. Natuurlijk leren ze ook dat ze dit nooit alleen mogen oefenen.

Plezier staat voorop, maar uiteindelijk wil je dat kinderen zichzelf kunnen redden in het water. Om het extra leuk te maken zijn er 3 brevetten te verdienen. Wanneer je kind bepaalde vaardigheden onder de knie heeft ontvangt het een brevet. Heeft je kind alle brevetten en heeft het minimaal 6 maanden Survival Kids gevolgd, kan de instructeur besluiten dat je kind naar A-les kan. Dit wordt altijd overlegd met de ouders.

Op naar zwemdiploma A, B of C. Vanaf 4,5 jaar kan jouw kind starten met zwemles. Bij Aquarena zijn er twee zwemlessen per week. Zwemlessen moeten leuk zijn en betaalbaar. Met een zwemlespakket bij Aquarena zwemt jouw kind voordelig en is dat zwemdiploma heel snel binnen!

Wij bieden het enige echte Zwem-ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij hebben de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid. 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

 1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
 2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
 3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
 4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op  allesoverzwemles.nlexterne-link-icoon

Waarom een zwemdiploma? 

Nederland is een waterrijk land. We wonen niet alleen dicht in de buurt van water, we zoeken het ook vaak op. Goed kunnen zwemmen is van jongs af aan dus belangrijk. Leren zwemmen begint bij het Zwem-ABC. De basis voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Jongeren (vanaf 10 jaar tot maximaal 17 jaar) die nog geen A-diploma hebben gehaald, kunnen één keer per week meedoen aan jongerenzwemles. Op deze leeftijd is het vaak niet prettig om tussen de 4/5-jarigen zwemles te volgen.

Zwemles ABC- combinatiedagen zwemles A (2x per week) 
DagTijdstip
Maandag en donderdag15.00 - 19.00 uur
Dinsdag en vrijdag 15.00 - 19.00 uur
Woensdag en vrijdag 15.00 - 19.00 uur
Zondag09.00 - 10.00 uur
Jongeren zwemles ABC
DagTijdstip
Zaterdag11.00 - 11.45 uur

Vrouwen zwemles ABC
DagTijdstip
Maandag09.00 - 09.45 uur
Maandag10.00 - 10.45 uur

Het inschrijven voor de zwemlessen (zwemles A vanaf 4 jaar) kan bij de receptie van Aquarena. Na betaling van de inschrijfkosten van € 14,90 ontvang je een toegangsbandje. Je kind komt daarna gelijk op de wachtlijst te staan. Hoe lang deze wachtlijst is hangt af van de doorstroom in de lesgroepen en de voorkeur voor een dag en/of tijd. Bij het inschrijven kunnen we je daar meer over vertellen. Vanaf het moment van inschrijven tot aan het behalen van het A-diploma heeft je kind gratis, onder begeleiding van een betalende volwassene, toegang tot het zwembad en kan jouw kind alvast wennen aan het zwembad!

Pakketten

 • ABC
 • AB
 • BC
 • A
 • B
 • C
 • Op maat pakket voor instromers 

Je krijgt op alle pakketten 5% korting als je de kosten in één keer betaald. 

Deelname zwemlessen

Als de kosten zijn betaald heeft jouw kind toegang tot de zwemles.

Inschrijven zwemlessen 

Inschrijven voor zwemlessen kan vanaf 4 jaar. Starten met zwemlessen kan vanaf 4,5 jaar (afhankelijk van beschikbaarheid). Inschrijven kan bij de receptie via het nummer 0591 - 637037. Na betaling staat jouw kind direct op de wachtlijst.

Gratis recreatief zwemmen

Vanaf de inschrijving tot het afzwemmen voor diploma A mag jouw kind gratis recreatief zwemmen onder begeleiding van een betalende ouder/begeleider. 

Starten met zwemles 

Op het moment dat er plek is, ontvang je van ons een oproep voor het starten met de zwemles. 

Betaling 
WatHoeveel
ABC-pakketIn één keer betalen (5% korting) of in 10-maandelijkse termijnen
AB-pakketIn één keer betalen (5% korting) of in 8-maandelijkse termijnen
BC-pakketIn één keer betalen (5% korting) of in 3-maandelijkse termijnen
AIn één keer betalen (5% korting) of in 7-maandelijkse termijnen
BIn één keer betalen (5% korting) of in 2-maandelijkse termijnen
CIn één keer betalen (5% korting) of in 2-maandelijkse termijnen

Garantietermijn/periode waarbinnen diploma gehaald moet worden 

 • A  in 12 maanden
 • B in 3 maanden
 • C in 2 maanden

Is het jouw kind niet gelukt om het zwemdiploma binnen bovenstaande termijnen te halen? Dan kijken we naar de aanwezigheid in die periode. Per kwartaal mag jouw kind 2 lessen missen. Heeft jouw kind niet meer dan 2 lessen gemist? Dan mag hij of zij gewoon doorgaan met lessen zonder bijbetaling. Als er meer dan 2 lessen zijn gemist, volgt er een bijbetaling naar rato per maand. Er vindt achteraf geen terugbetaling van geld plaats.

Als jouw kind het zwemdiploma sneller haalt dan de termijn die ervoor staat, vindt er geen terugbetaling van geld plaats. De nog verschuldigde termijn(en) dienen wel betaald te worden.

Afwezigheid

Door bovengenoemde garantietermijn is het noodzakelijk dat je ons op de hoogte brengt als jouw kind niet kan komen lessen. Je kan de afmelding doen bij de receptie via nummer 0591 - 637037.

Elke 4e week (van een periode van 6 weken) is er kijkles aan het bad (de eerste les in de zwemweek). Tijdens de kijkles mogen ouders/verzorgers mee naar het bad. De laatste 10 minuten van de les kun je vragen stellen aan de instructeur over de vorderingen van je kind. Zijn er dringende vragen of andere zaken die niet kunnen wachten tot de kijkles, geef dit aan bij de receptie of mail naar teamzwembaden@emmen.nl. Je wordt dan zo snel mogelijk gebeld door de instructeur.

Als je kind toe is aan diplomazwemmen krijgt het een briefje mee van de instructeur.

De zwemlessen betaal je bij ons in pakketvorm. Je betaalt een prijs voor het hele pakket, van de eerste zwemles tot aan het zwemdiploma. Heb jij meer aandacht nodig bij de zwemlessen? Laat het ons weten, wij denken graag mee over de mogelijkheden. Voor instromers maken wij een pakket op maat. Meer informatie kun je opvragen via onze receptie of via teamzwembaden@emmen.nl. Het is mogelijk om de pakketten per maand te betalen. Wanneer je ervoor kiest om de kosten voor het zwemlespakket in één keer te betalen, ontvang je een korting van 5%.

Tarieven ABC-zwemmen
WatTarief
ABC€ 693,00
AB€ 589,00
BC€ 254,00
A€ 462,00
B€ 150,00
C€ 115,00

*Tarieven zijn onder voorbehoud van drukfouten en kunnen jaarlijks geïndexeerd worden. Let op: betaal je in termijnen? Houd dan rekening met een verhoging van het termijnbedrag bij de jaarlijkse indexering.

De inschrijfkosten van de zwemlessen zijn € 14,90 (inclusief toegangsbandje) en vallen buiten de kosten van de pakketten. Inschrijven kan bij de receptie van Aquarena (voor A les vanaf 4 jaar). 

Chat met een medewerker