Landschap met water en bomen

Vaderdag

21 juni 2022
Column burgemeester

Als ik aan het eind van de vrijdagmiddag het gemeentehuis verlaat, wensen de portiers mij “fijn weekend”. Het doet me in het weekend van vaderdag denken aan mijn lieve vader. Hij kwam na een werkweek op vrijdagmiddag thuis voor een weekend zonder werk. Voor de burgemeester zit op vrijdagmiddag het werk er nog niet echt op. 
Dezelfde avond ben ik bij ‘De Gaffel’ in Valthe. Het is geweldig weer voor de jaarlijkse Emmer Haringparty. Of de burgemeester het eerste vaatje wil veilen en nog wat zaken. Dat doe ik graag. Ik kan een heleboel niet, maar veilingmeester voor het goede doel gaat me altijd makkelijk af. Al is het maar omdat het nu ook weer een heel goed doel is: ‘Villa Joep’. Dat is een fonds om het onderzoek te bevorderen naar de genezing van een zeldzaam soort kinderkanker. Ik spreek met een vader die zijn jonge zoon hieraan verloor. Letterlijk onvoorstelbaar en het ergste dat je als vader kan overkomen. Hij besloot om daarna veel vrije tijd te stoppen in ‘Villa Joep”. De veiling gaat als een speer en we realiseren met elkaar een mooie opbrengst. 
Op zaterdag ben ik al vroeg in het Rensenpark. Daar is ‘Fable and fantasy’ een bijzonder spektakel waar duizenden mensen op afkomen. Ik maak met de organisatie een rondje en kijk mijn ogen uit naar de bijzonder uitgedoste types. 
Aansluitend mag ik met Jongste Dochter acteren voor een videoclip. De bekende Emmer zanger Justin Ripassa heeft voor vaderdag het lied ‘Papa’ opgenomen van Stef Bos. Diverse Emmenaren spelen met hun kinderen een rol in het filmpje (zie YouTube). 
In het centrum is het ook al feest. Eindelijk kan ‘Alles Kids’ weer gewoon doorgaan. Van de kerk tot aan het theater staat het vol met allerlei speelattributen. Het is 1 groot kinderfeest met allemaal blije kinderen. Even denk ik aan Villa Joep; voor sommige kinderen zit zo’n feestje er nooit meer in. 
Daarna rij ik snel door naar Schoonebeek. Er wordt al 75 jaar officieel gevoetbald in het dorp en dat is reden voor een feest. Met de voorzitter (gelukkig een vrouw) geef ik het startschot voor de Zeskamp. Op de terugweg wip ik nog even aan in Noordbarge. Daar is het ‘stoetbakken’ weer als vanouds bezig. Een leuk feest rondom de oude oven aan de brink. 
Ook de volgende dag blijft het weekend niet echt rustig. Na een rondje hardlopen moedig ik als schoonvader mijn schoonzoon aan die meedoet aan de Bartje 200. Een mountainbiketocht over 200 (!) kilometer. En in de middag deel ik al gauw honderd medailles uit op de sportdag voor verstandelijk beperkte mensen. Het is tenslotte (burger)vaderdag. Ook voor die ‘Villa Joep-vader”, die ongetwijfeld een minder goed weekend heeft. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen
Chat met een medewerker