Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Trekkerrijbewijs

Met een trekkerrijbewijs mag u op de openbare weg een land- en bosbouwtrekker te besturen. Vanaf 16 jaar mag u met een T-rijbewijs trekkers besturen.

Beschrijving

U heeft een trekkerrijbewijs nodig als u met een tractor of trekker de openbare weg op wilt. Dit is de categorie T op uw rijbewijs. Als u dit rijbewijs heeft, mag u een land- en bosbouwtrekker (LBT) met aanhangwagen besturen. Ook mag u in een motorrijtuig met beperkte snelheid (MMBS) met aanhangwagen rijden.

Voor het halen van uw rijbewijs T doet u theorie- en praktijkexamen bij het CBR. Vanaf 15,5 jaar mag u theorie-examen doen. Vanaf 16 jaar mag u praktijkexamen doen. Haalt u een rijbewijs C (vrachtwagen)? Dan krijgt u automatisch ook rijbewijs T bijgeschreven.

Aanvragen

Had u vóór 1 juli 2015 al een autorijbewijs (rijbewijs B)? Dan krijgt u het trekkerrijbewijs automatisch bijgeschreven bij de eerstvolgende vernieuwing van uw autorijbewijs. 
 
Bent u net geslaagd voor uw trekkerrijbewijs en heeft u al een rijbewijs voor andere voertuigen? Dan hoeft u alleen een nieuw rijbewijs(pasje) aan te vragen. 
 
Is het trekkerrijbewijs uw eerste rijbewijs? Dan kunt u het trekkerrijbewijs dezelfde dag aanvragen dat u bent geslaagd voor uw rijexamen. Tussen het moment dat u geslaagd bent en de aanvraag voor het rijbewijs moet minimaal vier uur zitten. 
 
Maak een afspraak
Kijk wat u precies nodig heeft voor het aanvragen van uw rijbewijs op de pagina Rijbewijs aanvragen of vernieuwen. Een afspraak voor uw rijbewijs maakt u eenvoudig online. Vijf werkdagen na de aanvraag kunt u uw rijbewijs zonder afspraak ophalen.

Kosten

Trekkerrijbewijs: € 41,60

Extra kosten bij spoedaanvraag: € 34,10

U betaalt uw rijbewijs bij de aanvraag. U kunt met pin betalen.

 

(tarieven 2022) 

 

Meer informatie

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen