Twee mensen zittend op een bankje

Klimaat

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hittegolven en veel neerslag. Dit heeft gevolgen voor hoe wij wonen en leven. Samen met de gemeenten Hardenberg, Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn hebben wij deze gevolgen onderzocht. Ook de waterschappen Vechtstromen en Hunze en Aa’s en de provincies Drenthe en Overijssel hebben hier aan meegewerkt.

Laat u niet verrassen

We willen ons niet laten verrassen door extreme weersomstandigheden. Daarom kijken we naar de risico’s. We denken na over wat we samen met u kunnen doen. We praten hierover met alle betrokkenen. Zo zijn we beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Door ons slim aan te passen, maken we onze regio klaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Dit noemen we ‘klimaatbestendig’. Het is goed te weten dat gemeenten, waterschappen en provincies al veel doen om overlast te voorkomen. Wij kunnen dit niet alleen oplossen.

Alleen met uw hulp maken we het verschil!

Als we buiten aan het werk gaan, houden wij rekening met de gevolgen van klimaatverandering. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Als inwoner van gemeente Emmen kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Praat mee op de website. Ook vindt u op deze site meer verhalen en tips.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen