Twee mensen zittend op een bankje

Klimaat

We krijgen steeds vaker te maken met extreem weer, zoals hittegolven en veel neerslag. Dit heeft gevolgen voor hoe wij wonen en leven. Samen met de gemeenten Hardenberg, Ommen, Coevorden en Borger-Odoorn hebben wij deze gevolgen onderzocht. Ook de waterschappen Vechtstromen en Hunze en Aa’s en de provincies Drenthe en Overijssel hebben hier aan meegewerkt.

Laat u niet verrassen

We willen ons niet laten verrassen door extreme weersomstandigheden. Daarom kijken we naar de risico’s. We denken na over wat we samen met u kunnen doen. We praten hierover met alle betrokkenen. Zo zijn we beter voorbereid op de gevolgen van klimaatverandering. Door ons slim aan te passen, maken we onze regio klaar voor de gevolgen van klimaatverandering. Dit noemen we ‘klimaatbestendig’. Het is goed te weten dat gemeenten, waterschappen en provincies al veel doen om overlast te voorkomen. Wij kunnen dit niet alleen oplossen.

Alleen met uw hulp maken we het verschil!

Als we buiten aan het werk gaan, houden wij rekening met de gevolgen van klimaatverandering. Voor nu, maar ook voor de toekomst. Als inwoner van gemeente Emmen kunt u zelf ook een belangrijke bijdrage leveren. Praat mee op de websiteexterne-link-icoon. Ook vindt u op deze site meer verhalen en tips.

Chat met een medewerker