Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Kinderopvang op sociaal- medische indicatie

Beschrijving

Een sociaal medische indicatie geeft kinderen de mogelijkheid een paar dagen per week naar de kinderopvang te gaan. Bij een sociaal medische indicatie moet er sprake zijn van ernstige psychische, sociale of lichamelijke problemen binnen een gezin. Gaat een kind enkele dagen per week naar de kinderopvang? Dan worden ouders tijdelijk ontlast. En krijgen kinderen de kans om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Wanneer komt u in aanmerking voor een Sociaal Medische Indicatie

• er is sprake van sociaal/medische gezinsproblematiek
  • uw kind staat bij u ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie van Emmen
  • u komt niet in aanmerking voor kinderopvangtoeslag

Denkt u in aanmerking te komen voor een tegemoetkoming op grond van een sociaal medische indicatie?
Vul dan het online aanvraagformulier in en print het uit. Onderteken het en stuur het op naar:

Gemeente Emmen
Afdeling Inkomen Team UVS
Antwoordnummer 334
7800 WB  EMMEN

Stuur voor elk kind de offerte van de kinderopvangorganisatie en uw loonstroken mee.

Wijziging kinderopvang doorgeven

Zijn onderstaande wijzigingen op u van toepassing? Geef deze wijzigingen zo snel mogelijk door aan de gemeente Emmen. Deze wijzigingen kunnen van invloed zijn op de tegemoetkoming eigen bijdrage kinderopvang.

Het gaat hierbij om onderstaande wijzigingen.

• gezinssituatie
  • woonsituatie
  • traject
  • scholing
  • meer of minder dagen of uren opvang
  • einde werk
  • andere wijziging die invloed heeft op de tegemoetkoming kinderopvang

Hoe lang duurt het?

U krijgt binnen acht weken een brief waarin staat of u recht heeft op de tegemoetkoming voor de kosten van kinderopvang. In die brief staat ook hoe lang u de bijdrage krijgt.

Heeft u vragen?

U kunt iedere werkdag tussen 8.30 en 16.30 uur bellen met de gemeente Emmen via telefoonnummer 14 0591. Kunnen wij uw vraag niet meteen beantwoorden? Dan bellen wij u uiterlijk de volgende werkdag terug.

U kunt de gemeente Emmen op verschillende manieren bereiken.

Adres Raadshuisplein 1, Emmen

Dinsdag 08.30 -16.30 uur