default iconGeldzorgen

Maakt u zich zorgen over geld? Lukt het niet meer om rond te komen of heeft u betalingsproblemen door de hoge energiekosten? Hieronder vindt u hulp en regelingen.

 

Prijsplafond energie

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond op energie voor alle huishoudens en andere kleinverbruikers. Daarmee zorgt de overheid dat een huishouden met een gemiddeld verbruik een maximaal bedrag betaalt aan energie.

Voor gas is het gemiddelde verbruik vastgesteld op 1.200 kubieke meter (mr3) en voor elektriciteit 2.900 kilowattuur per jaar. Voor alles wat u meer verbruikt dan dit gemiddelde betaalt u de gewone marktprijzen voor gas en elektriciteit. 

Geldloket

Bij Geldloket Emmen kunt u terecht met vragen over geldzaken, voor informatie en onafhankelijk advies.

Minimaregelingen

Heeft u een laag inkomen? En kunt u hulp gebruiken om rond te komen? Dan zijn er financiële en sociale regelingen die u kunnen ondersteunen.

Hulp bij betalingsproblemen

Lukt het niet meer om rekeningen te betalen of heeft u schulden? Dan kunt u contact opnemen met De Toegang. Samen met u kijken ze naar een oplossing.

Noodfonds gemeente Emmen hoge energiekosten

Heeft u problemen door de hoge energierekening? Vanaf half januari 2023 kunnen huishoudens met een inkomen tot 150% van het wettelijk sociaal minimum een aanvraag indienen voor een financiële bijdrage. Meer informatie over de regeling komt in januari.