Meisje met duikbril op onderwater

adult iconAquasporten in De Slagen

Hou je van water en wil je meer bewegen? Zwembad De Slagen heeft verschillende groepslessen in het water. Leuk, uniek en heel gezond! Je werkt aan je conditie, spierkracht en stimuleert vetverbranding. Sporten in het water is net zo intensief (en soms zelfs zwaarder) als sporten in een zaal. Je gewrichten worden alleen minder belast. Daarnaast is het ook nog eens superleuk! Ben je aan het revalideren? Ook dan zijn aquasporten de perfecte manier om je kracht weer terug te krijgen. Je kunt op elk niveau sporten in het water! 

Onze aquasporten

Hieronder vind je al onze aquasporten. Doe je mee? Of kom je een keer kijken? 

Zwemmen en tegelijkertijd intensief trainen? AquaBootcamp is een mix van zwemvormen en oefeningen in water tot borsthoogte. Door de weerstand van het water is het een echte powertraining waarbij alle spiergroepen intensief worden getraind. Met lekkere muziek blijf je de hele les in beweging, ieder op zijn of haar eigen niveau!

Met een eigen trampoline op het borstdiepe water werk je aan je conditie en coördinatie. Je traint je been- en rompspieren door het springen op lekkere muziek. Zo verbrand je flink wat calorieën! Intensief, maar bovenal veel plezier.

Joggen in het water! Met een wetbelt om ren je in het water. Door de weerstand moeten je spieren extra hard werken. En in vergelijking met ‘gewoon’ joggen is de kans op blessures in het water nihil. Ook bij revalidatie is AquaJoggen een goede manier om verantwoord en gezond te trainen aan jouw uithoudingsvermogen.

AquaLowimpact is een leuke mix van oefeningen met motiverende muziek. Een combinatie van je spieren aanspreken en het werken aan je conditie. Het tempo van de oefeningen is niet te hoog en er is veel afwisseling. AquaLowimpact zorgt ervoor dat je lekker in beweging bent.

Een combinatie van Yoga, Ai Chi en Pilates. Bewust worden van je eigen lichaam en geest. AquaPiyoChi wordt gegeven in ondiep water zonder moeilijke bewegingen. Hierdoor kun je je helemaal focussen op jezelf en ook door de ademhalingsoefeningen kom je helemaal tot rust in het water!

Een intensieve training in borstdiep water met verschillende sportattributen. Door het water is de schokbelasting op je gewrichten veel minder dan in een zaal. Het is wel net zo effectief. AquaPower verbetert je conditie en spierkracht, door explosieve kracht- en intervaltrainingen. Je traint op je eigen niveau met lekkere muziek.

Tijdens de les meer bewegen voor ouderen (MBVO) worden verschillende spiergroepen gestimuleerd. Tijdens de 30 minuten durende les worden er oefeningen op muziek in middelhoog water gedaan. Net als bij AquaJoggen kunnen de oefeningen  met behulp van attributen zwaarder en lichter worden gemaakt. Naast de inspanning is er voldoende tijd om gezellig samen met anderen een baantje te zwemmen. De lessen zijn geschikt voor iedereen, omdat een zwemdiploma niet noodzakelijk is.

Therapeutisch (trim)zwemmen is zwemmen onder begeleiding van ons deskundige badpersoneel. Bent je (ex)hartpatiënt, heb je fibromyalgie of reumatische klachten, last van rug- of nekklachten, reuma, cara of Bechterew dan zou therapeutisch (trim)zwemmen goed kunnen aansluiten. 
De lessen lopen uiteen van banen zwemmen in verschillende snelheden, oefeningen in het water, (soms met behulp van verschillende materialen) tot bewegingsvormen op muziek. Ons personeel begeleid je zodat je je niet te veel, maar ook niet te weinig inspant. Het is dus mogelijk om op je eigen niveau te bewegen. Niet alleen het lichamelijke aspect is belangrijk, maar ook het sociale aspect: lekker samen in beweging! 

Zwem jij het liefst op jezelf? Bij zwembad De Slagen zwem je in je eigen tijd en op je eigen tempo. Banenzwemmen is ideaal als je zonder begeleiding wilt zwemmen. Je werkt aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Heel goed voor je gezondheid!

Chat met een medewerker