Meisje met duikbril op onderwater

Aquasporten in Aquarena

Reserveren is verplicht. Dat kan via tijdsblokexterne-link-icoon.

Aquasporten

Hou je van water en wil je in beweging komen? Het Aquarena heeft verschillende groepslessen in en op het water. Leuk, uniek en heel gezond! Je werkt aan je conditie, spierkracht en stimuleert vetverbranding. Sporten in het water is net zo intensief (en soms zelfs zwaarder) als sporten in een zaal. Je gewrichten worden alleen minder belast. Daarnaast is het ook nog eens superleuk! Ben je aan het revalideren? Ook dan zijn aquasporten de perfecte manier om je kracht weer terug te krijgen. Een intensieve AquaBootcamples, op je gemak AquaPiyoChi of lekker baantjes trekken: je kunt op elk niveau sporten in het water! 

Gratis ZwemApp

Altijd en overal beschikken de lestijden van de verschillende Aquasporten? Download dan onze gratis ZwemApp! download in de Apple Store of Google Play Store de Sportcom app. Vind hierna Aquarena door in de app te zoeken op Emmen.

Kies je aquasport

Zwem jij het liefst op jezelf? Bij Aquarena zwem je in je eigen tijd en op je eigen tempo. Banenzwemmen is perfect als je zonder begeleiding wilt zwemmen. Je werkt aan je spierkracht en uithoudingsvermogen. Heel goed voor je gezondheid!

Zin in een sportieve of ontspannen ochtend? Kom naar een van onze themaochtenden! Drie uur lang zwemmen of sporten in ons recreatiebad en heerlijk ontspannen in onze wellness voorzieningen. Ook kun je elke ochtend meedoen aan aquasporten. Er is elke ochtend een andere aquasport. Tijdens de week zijn er verschillende thema's. Je hebt toegang tot deze themaochtenden met een aquasportpas of door een los aquasportkaartje te kopen.

Zwemmen en tegelijkertijd intensief trainen? AquaBootcamp is een mix van zwemvormen en oefeningen in water tot borsthoogte. Door de weerstand van het water is het een echte powertraining waarbij alle spiergroepen intensief worden getraind. Met lekkere muziek blijf je de hele les in beweging, ieder op zijn of haar eigen niveau!

Met een eigen trampoline op het borstdiepe water werk je aan je conditie en coördinatie. Je traint je been- en rompspieren door het springen op lekkere muziek. Zo verbrand je flink wat calorieën! Intensief, maar bovenal veel plezier.

Met een wetbelt om ren je in het water. Door de weerstand moeten je spieren extra hard werken. En in vergelijking met ‘gewoon’ joggen is de kans op blessures in het water heel erg klein. Ook bij revalidatie is AquaJoggen een goede manier om verantwoord en gezond te werken aan jouw uithoudingsvermogen.

Een combinatie van Yoga, Ai Chi en Pilates. Bewust worden van je eigen lichaam en geest. AquaPiyoChi wordt gegeven in ondiep water zonder moeilijke bewegingen. Hierdoor kun je je helemaal focussen op jezelf en ook door de ademhalingsoefeningen kom je helemaal tot rust in het water!

Een intensieve training in borstdiep water met verschillende sportattributen. Door het water is de schokbelasting op je gewrichten veel minder dan in een zaal. Het is wel net zo effectief. AquaPower verbetert je conditie en spierkracht, door explosieve kracht- en intervaltrainingen. Je traint op je eigen niveau met lekkere muziek.

Train je balans! Op een drijvende mat in het water doe je allerlei sportoefeningen. Zittend, rennend of liggend. De grootste uitdaging is om in balans te blijven. Bij AquaPowerBalance doe je intensieve cardio- en krachtoefeningen afgewisseld door korte pauzes. Een echte intervaltraining. Maar pas op, want voor je het weet lig je in het water! Dit is een full-body workout, je traint hiermee de spieren in je hele lichaam.

AquaTotalWorkout is een leuke en pittige mix van oefeningen met motiverende muziek. Een combinatie spieren kweken en het werken aan je conditie. Het tempo van de oefeningen ligt hoog en er is veel afwisseling. AquaTotalWorkout zorgt voor een superconditie, getrainde spieren en stimuleert vetverbranding.

AquaPowerJoggen is iets intensiever dan AquaJoggen. Er komen verschillende trainingsvormen aan bod in diep water. Je werkt hierbij aan je conditie, je kracht en je snelheid.

Chat met een medewerker