Afval auto van Area Reiniging

Zwerfafval

Een 100% zwerfafvalvrij Emmen. Dát is waar u zich als Supporter van Schoon voor inzet, als u zich opgeeft om vrijwilliger en Supporter van Schoon te worden. Door regelmatig zwerfafval op te ruimen of opschoonacties in de buurt te organiseren, kunt u anderen stimuleren hetzelfde te doen. U kunt materialen hiervoor aanvragen.

U kunt dit aanvragen met of zonder DigiD (particulier) of eHerkenning (bedrijven/organisaties).

Beschrijving

Zwerfafval is al het afval dat mensen achterlaten op plekken waar het niet hoort. Dit kan bijvoorbeeld op straat zijn, maar ook in de natuur. 

Hoe lang blijft zwerfafval liggen?

Hoe lang iets blijft liggen verschilt per materiaal. Zo blijft een bananenschil een jaar liggen en sommige sigarettenpeuken 12 jaar. Kauwgum blijft minimaal 20 jaar liggen en een blikjes zelfs 50 jaar. Een petfles is het ergste wat men als zwerfafval achterlaat, want een petfles breekt nooit af en blijft dus tot in de eeuwigheid liggen.

Wat kunt u doen?

Wilt u meehelpen zwerfafval aan te pakken? U kunt met een paar uurtjes afvalruimen al in actie komen tegen zwerfafval. Bijvoorbeeld tijdens uw dagelijkse wandeling. 

Zelf zwerfafval opruimen

Wilt u vaker zwerfafval opruimen? Wij kunnen u materialen lenen, zoals een afvalgrijper. U kunt deze materialen aanvragen met DigiD. Dan zijn uw gegevens alvast voor ingevuld. Lukt dat niet, dan kunt u het formulier ook zonder DigiD invullen.

Samen zwerfafval opruimen

Wilt u een opruimactie organiseren? Geef het dan minstens een week van tevoren door. Dan hebben we een kist met opruimspullen om het opruimen te ondersteunen. We brengen de kist dan naar het opruimgebied en na afloop halen we hem weer op. Met deze opruimspullen wordt het opruimen een stuk makkelijker! Ook de kist met opruimspullen kunt u aanvragen met DigiD of zonder DigiD.

Adopteer een afvalbak

Mist u een afvalbak bij u in de buurt, bijvoorbeeld bij een speeltuintje? Dan kunt u dit bij ons melden. Misschien kunt u dan samen met iemand een afvalbak adopteren. Wij zorgen voor plaatsing van de afvalbak en u zorgt ervoor dat deze geleegd wordt. Het afval wordt, na de melding, gratis opgehaald. 

Chat met een medewerker