ZonnerouteA37

Langs de A37 tussen Hoogeveen en de Duitse grens komen zonnepanelen. Zo kunnen we 176 megawatt aan zonne-energie opwekken waarmee zo’n 45.000 huishoudens stroom kunnen krijgen. Samen met inwoners uit de omgeving en andere betrokkenen hebben we een 'eisenpakket' gemaakt: het Provinciaal Inpassingsplan. Hierin staat hoe de zonnepanelen langs de A37 in het landschap moeten komen. We hopen in 2024 een openbare procedure te kunnen starten om een partij te vinden die de Zonneroute aan kan leggen.

Informatiebijeenkomst 

Dinsdag 27 februari 2024 is er een informatiebijeenkomst over de Drentse zonneroute A37. U krijgt dan onder meer informatie over de zonneroute en mogelijkheden om eigenaar te worden van een deel van de zonnepanelen. Provincie Drenthe, Rijkswaterstaat en de gemeente Emmen zijn hierbij aanwezig. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Mede-eigenaar worden van zonnepanelen?

De koepel Energiek Emmen is gevraagd om ervoor te zorgen dat de dorpen en wijken langs de A37 ook voordeel kunnen hebben van de opbrengsten van de zonnepanelen. Energiek Emmen stelt zich die avond voor en wil graag hierover met u in gesprek.

Chat met een medewerker