Waarderingsprijs 2021

In iedere wijk of buurt van de gemeente Emmen zijn groepen inwoners actief. Zij bedenken en voeren allerlei ideeën uit om hun wijk of buurt mooier te maken. De gemeente Emmen juicht deze initiatieven van harte toe en heeft daarom een waarderingsprijs voor het beste inwoners-initiatief van het afgelopen jaar. Inwoners konden in de afgelopen weken projecten aandragen voor de Waarderingsprijs. Uit de inzendingen heeft een jury 4 initiatieven geselecteerd, waar u tot en met 30 juni op kunt stemmen. De uitreiking vindt plaats op 5 oktober 2021 tijdens de waarderingsavond voor Erkende Overlegpartners.

De genomineerden

Hieronder staan de genomineerden waar u op kunt stemmen.

 

Kerstfilm: Het wonder van kerst in twintig twintig

Icoon mens

Een aantal vrijwilligers uit Emmer-Compascuum heeft het oude kerstverhaal van Jozef en Maria vertaald naar het leven van nu. Dit verhaal hebben zij in kleine groepjes opgenomen in het dorp en in o.a. natuurgebied De Runde en verwerkt tot een film. Op deze manier hebben zij het kerstverhaal op een leuke manier onder de aandacht weten te brengen in deze Coronatijd. Naast dat dit leuk was, had het ook een ander doel. Zij hebben de ondernemers in het dorp, die het moeilijk hadden tijdens de Coronatijd, extra onder de aandacht gebracht bij hun dorpsgenoten door daar ook filmopnames te maken. Zo deden Maria en Jozef inkopen bij de winkels in het dorp en werkte Jozef als timmerman bij de Hubo. Vele vrijwilligers van 0 t/m 75 jaar hebben meegedaan en hun dorpsgenoten een kerstgevoel thuis gegeven.

Natuurgebied De-Veenstee Klazienaveen-Noord

Icoon mens

Natuurgebied De-Veenstee in Klazienaveen-Noord is een ontmoetingsplaats in de natuur voor jong en oud. Daar is Plaatselijk Belang Klazienaveen-Noord vanaf 2013 mee bezig. Er is een gebied ontwikkeld waar iedereen welkom is. Plaatselijk Belang heeft rustplaatsen gecreëerd, inlaatplekken voor boten aangelegd, een visvijver aangelegd die ook geschikt is voor mensen in een rolstoel, watertappunten en een bewegingsplein gemaakt.

Boerenkatjes

Icoon mens

In Schoonebeek zetten twee vrijwilligers zich in om het grote aantal boerenkatten te verminderen. Zij vangen boerenkatten en zorgen dat er niet te veel kittens komen. Zo voorkomen ze ook dat deze katten zwerfkatten worden. Sommige kittens krijgen een nieuwe plaats om te wonen. De vrijwilligers werken hierbij samen met de boeren en de dierenarts. De vrijwilligers zetten zich in om mee te werken aan het doel van Stichting Zwerfkatten Nederland om Nederland in 2040 zwerfkatvrij te hebben. Maar ook om de gezondheid van de boerenkat te optimaliseren en inteelt en ziektes onder boerenkatten tegen te gaan.

Ouderen en het Griendtsveenpark

Icoon mens

Twee dagen per week komen thuiswonende ouderen uit de omgeving van het Griendtsveenpark naar het park. Samen met vrijwilligers maken ze een praatje, doen ze een spelletje, maken ze
de lunch en wandelen ze. Ondertussen genieten ze van de vele dieren, de rust en de natuur. De mantelzorgers van deze ouderen kunnen hierdoor een dagje vrij nemen. Daarnaast onderhouden zo’n 40 vrijwilligers het park en zorgen ze voor de dieren. Het Griendtsveenpark is gratis, rolstoelvriendelijk en voor alle leeftijden te bezoeken.