Parkeergarage Willinkplein

Tekstalternatief video MM Bereikbaar

Gedeputeerde en wethouders leggen uit hoe zij Emmen bereikbaar willen houden.

Tussendoor vliegt een drone over de genoemde onderdelen die aangepast gaan worden.

Voice-over: "In Emmen is het mooi wonen en goed ondernemen. Maar dan moet de stad wel goed bereikbaar zijn. Ook in de toekomst. De provincie Drenthe en de gemeente Emmen investeren 
daarom in de wegen rondom onze stad. In deze video vertellen we wat we gaan doen. Waarom we bepaalde beslissingen hebben genomen en hoe we de plannen samen met u gaan uitwerken."

Beeldtekst: M M bereikbaar

Voice-over: "De N391, de rondweg van Emmen en de N862 de weg Emmen - Klazienaveen zijn belangrijk voor de bereikbaarheid
van Emmen en Oost-Groningen. Verkeer moet goed en veilig door kunnen rijden. Dat is nu helaas niet altijd het geval.

De rondweg wordt daarom omgebouwd tot een stroomweg met ongelijkvloerse aansluitingen. De weg Emmen - Klazienaveen wordt een volwaardige stadsentree met een goede toegang tot de verschillende bedrijventerreinen."

Cees Bijl(gedeputeerde provincie Drenthe): "De rondweg van Emmen wordt aangepakt. Hij wordt breder. De kruisingen gaan eruit voor de ongelijkvloerse aansluitingen. De verkeerslichten verdwijnen ook. U hoeft straks niet meer te wachten.
U kunt gewoon doorrijden. Het wordt een stroomweg."

Voice-over: "Wat gaan we doen? Er komt één centrale ongelijkvloerse aansluiting voor Bargermeer. De kruising  N391 en N862  wordt aangepast. Zodat de rondweg de hoofdroute is zonder verkeerslichten. 
De aansluiting op de Houtweg wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse aansluiting. Ook bij Emmerschans en de Pottendijk worden de aansluitingen ongelijkvloers." 

Cees Bijl: "De aanpak van de rondweg betekent natuurlijk ook wat voor de wegen eromheen. Niet alle aansluitingen blijven meer in stand. Er gaat wel wat veranderen.
Maar dan gaan we natuurlijk heel zorgvuldig oppakken. Dat gaan we ook met u samen bespreken hoe we dat gaan doen.

Omdat de rondweg een stroomweg wordt, moeten sommige knelpunten anders worden opgelost. Dit betekent dat niet alle aansluitingen straks terugkomen. Zoals de aansluiting tussen verpleeghuis De Horst en 
de Oude Markeweg. Die op de Meerdijk en de gelijkvloerse fiets-oversteken." 

Cees Bijl: "Natuurlijk is het heel belangrijk dat u met uw woning of uw bedrijf bereikbaar blijft, al is er dan misschien niet direct via de rondweg. En dan via een andere goede oplossing. Daarover gaan we met u in gesprek.
Samen moeten we ervoor zorgen dat u ook in de toekomst goed bereikbaar bent."

Voice-over: "De N862,  de weg tussen Emmen en Klazienaveen wordt een volwaardige stadsentree. Ook de toegang tot de A37 en tot de bedrijventerreinen wordt verbeterd."

René van der Weide (wethouder gemeente Emmen):  "De reconstructie van de N862  oftewel de weg Emmen - Klazienaveen heeft voor ons prioriteit. We vinden het belangrijk om de
doorstroming tussen Emmen en Klazienaveen te verbeteren, maar ook om de bereikbaarheid van de bedrijventerrein te verbeteren.
We zien dat de afgelopen jaren deze weg steeds drukker en drukker is geworden. Daarom willen we hier aan de slag. Dit is al een lang gekoesterde wens van de gemeente Emmen."

Voice-over: "Wat gaan we doen? De knelpunten zoals bijvoorbeeld de te kleine rotonde bij de toegang naar het bedrijventerrein A37 worden aangepakt. Het laatste stuk van de Dordtsestraat wordt 
verdubbeld en de aansluiting bij Nieuw-Dordrecht gaat op de schop. Deze wordt mogelijk ongelijkvloers maar dit staat nog niet vast."

René van der Weide: "Voor de bedrijventerreinen en de ondernemers gaat dit natuurlijk ook de nodige overlast met zich meebrengen, want het is een groot en ingrijpend project. 
Maar we doen dit natuurlijk uiteindelijk om de bereikbaarheid van de bedrijventerreinen te verbeteren."

Guido Rink (wethouder gemeente Emmen): "Het is algemeen bekend dat bedrijvigheid de bereikbaarheid volgt. Daarom is het ook belangrijk om juist in die bereikbaarheid te investeren.
We hebben dan ook de behoefte om een aantal knelpunten goed aan te pakken. Dit helpt namelijk voor de doorstroming richting die bedrijventerreinen. En dat is goed voor onze ondernemers. 
Goed voor de werkgelegenheid en dus voor de economische ontwikkeling van Emmen."

Beeldtekst Samen met u!

Voice-over: "Zoals we al zeiden, ligt nog niet alles vast. Per deelproject worden de komende twee jaar focusgroepen samengesteld."

René van der Weide: "Een focusgroep bestaat uit maximaal vijftien personen. En wordt gevormd door inwoners,  ondernemers, belanghebbenden en erkende  overlegpartners." 

Cees Bijl: "Ideeën van uw kant zijn ook van harte welkom. We organiseren inloopbijeenkomsten en samen met u gaan we werken aan goede oplossingen." 

Guido Rink: "De uiteindelijke keuzes worden gemaakt door de provincie Drenthe en de gemeente Emmen. Maar daar hebben we u  bij nodig. Want de mooiste oplossingen worden niet bedacht
achter het bureau. Dat doen we met elkaar."

Voice-over: "Wilt u op de hoogte blijven? Abonneer u dan op de nieuwsbrief. Dit kan via onze website."

Eindscherm: www.MMbereikbaar.nl 
Logo provincie Drenthe en logo Gemeente Emmen

Chat met een medewerker