Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Subsidie voor cultuur

Stichtingen of verenigingen kunnen subsidieregelingen aanvragen voor kunst en cultuur.

Beschrijving

Kunst en cultuur zijn op meerdere manieren belangrijk voor de gemeente Emmen. Het zorgt ervoor dat het aantrekkelijker wonen en werken is in Emmen. Er zijn ook veel leuke kunst- en cultuuractiviteiten in de gemeente die de economie helpen. Het is belangrijk bij de ontwikkeling van talenten, het aanmoedigen van de fantasie en het vertellen van een verhaal op unieke en eigen wijze. 

De gemeente Emmen kent vier subsidieregelingen voor kunst en cultuur. 

  • De beleidsregel Culturele activiteiten en buurtcultuur is bedoeld voor privépersonen en stichtingen en verenigingen uit de gemeente Emmen. U kunt subsidie aanvragen voor activiteiten die ervoor zorgen dat inwoners mee gaan doen aan kunst en cultuur of er kennis mee kunnen maken. Ook kan subsidie worden aangevraagd voor culturele publicaties over de (geschiedenis van) de gemeente Emmen. Per aanvraag is een subsidie beschikbaar van maximaal €1.500,-.
  • De beleidsregel Culturele Initiatieven is bedoeld voor professionele culturele ideeën. Vanuit deze regeling wordt subsidie gegeven aan nieuwe of vernieuwende culturele ideeën. De ideeën moeten bijdragen aan een breed en verschillend cultuuraanbod in Emmen. Er is per idee een maximale subsidie beschikbaar van € 15.000,-.
  • De beleidsregel Amateurkunst heeft vaste aanvragers die jaarlijks een subsidie van de gemeente Emmen ontvangen. Dit zijn bijvoorbeeld koren, muziekverenigingen, expositieruimtes, orkesten, theatergezelschappen en folkloristische gezelschappen.
  • De beleidsregel Culturele Vrijwilligersorganisaties en Erfgoed is voor organisaties die vallen onder vrijwilligers en cultureel erfgoed. Zij kunnen voor de periode 2022-2024 ook subsidie aanvragen. Dit zijn Filmhuis Emmen, Grote Kerk Cultureel, The Bakeshop, DrenthEvents, ZO!34, De Spiker, ErfgoedNetwerk Emmen, Harmonium Museum, Museum Collectie Brands, Veenpark en het Van Goghhuis. 

Aanvragen

Voldoet u aan de voorwaarden? Gebruik dan het digitale aanvraagformulier om de subsidie Kunt en Cultuur aan te vragen. 

Voorwaarden

De voorwaarden van de verschillende beleidsregels kunt u lezen op de website van overheid.nl.  

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen