Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Stembureauleden

Donderdag 6 juni 2024 zijn de verkiezingen voor het Europees Parlement. Voor de verkiezingen heeft de gemeente Emmen altijd stembureauleden en tellers nodig.

Beschrijving

Als stembureaulid zorgt u samen met de andere leden van het stembureau ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Een lid van het stembureau richt het stemlokaal in, controleert de identiteit van kiezers en de stempassen. U houdt toezicht op het stemproces in de stemhokjes en op de stembus.

Om 21.00 uur sluit het stembureau. Dan komt er een telploeg. Samen met deze ploeg bent u verantwoordelijk voor het tellen van de stemmen. U krijgt hier vooraf uitleg over. Houd er rekening mee dat het tellen van de stemmen tot laat in de avond kan duren. 

U kunt aangeven welk stembureau uw voorkeur heeft maar u kunt ook op een ander stembureau geplaatst worden.

Benoemingsbrief 

Alle stembureauleden, voorzitters en tellers die benoemd worden voor de verkiezingen ontvangen een benoemingsbrief van team Verkiezingen. Het kan ook zijn dat u als reserve lid wordt benoemd. Dit hangt af van het aantal stembureauleden dat de gemeente nodig heeft voor de komende verkiezingen.  

Aanvragen

Meld u online aan als stembureaulid of teller. U kunt zich aanmelden met of zonder DigiD. Het voordeel met DigiD is dat al uw gegevens van te voren al zijn ingevuld.   

Voorwaarden

Om u aan te melden als stembureaulid, moet u aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U beheerst de Nederlandse taal goed
  • U bent de hele verkiezingsdag beschikbaar
  • U bent digitaal vaardig om een onlinetraining te volgen voor stembureauleden
  • U werkt nauwkeurig, behulpzaam en stressbestendig
  • U bent lichamelijk in staat om de hele verkiezingsdag te werken 
Chat met een medewerker