Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

default iconStembureauleden

Voor de verkiezingen hebben we altijd stembureauleden en tellers nodig.

Beschrijving

Wilt u helpen als stembureaulid bij verkiezingen? Aanmelden kan op deze pagina. De eerstvolgende verkiezingen zijn op donderdag 6 juni 2024 voor de het Europees Parlement. 

Wat doet een stembureaulid?

Als stembureaulid zorgt u samen met de andere leden van het stembureau ervoor dat de verkiezingen goed en zo veilig mogelijk verlopen. Een lid van het stembureau richt het stemlokaal in, controleert de identiteit van kiezers en de stempassen. Houdt u toezicht op het stemproces in de stemhokjes en op de stembus. Na sluitingstijd van het stembureau helpt u de tellers mee met het tellen van de stemmen.

Benoemingsbrief

Alle stembureauleden, voorzitters en tellers die benoemd worden voor de verkiezingen ontvangen een benoemingsbrief van team Verkiezingen. Het kan ook zijn dat u als reservelid wordt benoemd. Dit hangt af van het aantal stembureauleden dat de gemeente nodig heeft voor de komende verkiezingen. 

Aanvragen

Meld u online aan als stembureaulid. U kunt zich aanmelden met of zonder DigiD. Het voordeel met DigiD is dat al uw gegevens van te voren al zijn ingevuld.  

Voorwaarden

  • U bent 18 jaar of ouder
  • U kunt werken onder druk
  • U werkt nauwkeurig
  • U kunt goed samenwerken
Chat met een medewerker