Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Sociale lening

Wilt u een bedrag lenen en kunt u daarvoor niet terecht bij een gewone bank? Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft of ouder bent dan 65 jaar. Dan kunt u eenmalig een bedrag lenen bij de gemeente Emmen.

Beschrijving

De gemeente verstrekt alleen sociale leningen. Daarbij kijken wij altijd of het verstrekken van een lening verstandig is voor uw situatie. Uw eigen belang staat voorop.

Hoeveel kan ik lenen?

U kunt eenmalig een bepaald bedrag van ons lenen. Het gaat om een sociale lening. Het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van uw arbeidscontract, loonstroken van de afgelopen 3 maanden en/of uitkeringsspecificatie. Vooraf spreken we de looptijd van de lening, de aflossing en het rentepercentage met u af. Hierdoor weet u precies wat uw maandelijkse lasten zijn en wanneer de persoonlijke lening volledig is afgelost.

Wordt een lening altijd verstrekt?

Dit hangt af van uw persoonlijke en financiële situatie. Wij hanteren maatwerk om te kijken of en hoeveel u kunt lenen.

Registreert de gemeente Emmen de lening bij het BKR?

De gemeente Emmen registreert de lening bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Eventuele achterstanden worden ook vastgelegd.

Wat is het BKR?

Het BKR houdt bij welke leningen u hebt afgesloten om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt afbetalen. Het BKR houdt bij of u de leningen op tijd aflost en de rente betaalt. De registratie blijft tot vijf jaar na de laatste aflossing staan.

Aanvragen

U kunt de lening aanvragen met behulp van DigiD en het digitale aanvraagformulier. 

Formulieren