Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Sociale lening

Wilt u een bedrag lenen en kunt u daarvoor niet terecht bij een gewone bank? Bijvoorbeeld omdat u een laag inkomen heeft of ouder bent dan 65 jaar. Dan kunt u eenmalig een bedrag lenen bij de gemeente Emmen.

Beschrijving

De gemeente verstrekt alleen sociale leningen en alleen aan inwoners van de Gemeente Emmen. Ook kijken wij altijd of het verstrekken van een lening verstandig is voor uw situatie. Uw eigen belang staat voorop. 

U kunt geen lening aanvragen voor het afbetalen van schulden of als u schulden heeft. Deze aanvraag wordt niet in behandeling genomen. Wel gaan wij graag met u in gesprek of er andere mogelijkheden zijn om u te helpen met uw schulden en/of andere financiële hulpvragen. U kunt dan contact met ons opnemen via telefoonnummer 14-0591 en daar uw vraag stellen. Wij nodigen u dan graag uit voor een gesprek.

Hoogte lening

U kunt eenmalig een bepaald bedrag van ons lenen. Het gaat om een sociale lening. Het bedrag dat u kunt lenen is afhankelijk van uw arbeidscontract, loonstroken van de afgelopen 3 maanden en/of uitkeringsspecificatie. Vooraf spreken we de looptijd van de lening, de aflossing en het rentepercentage met u af. Hierdoor weet u precies wat uw maandelijkse lasten zijn en wanneer de persoonlijke lening volledig is afgelost.

BKR 

De gemeente Emmen registreert de lening bij het Bureau Kredietregistratie (BKR). Eventuele achterstanden worden ook vastgelegd. Het BKR houdt bij welke leningen u hebt afgesloten om te voorkomen dat u meer leent dan u kunt afbetalen. Zij kijken ook of u de leningen op tijd aflost en de rente betaalt. De registratie blijft tot vijf jaar na de laatste aflossing staan.

Aanvragen

U kunt de lening aanvragen via het aanvraagformulier 'Sociale lening'externe-link-icoon. Voeg de gevraagde bijlagen toe en stuur het naar de gemeente Emmen, Postbus 30.001, 7800 RA Emmen. 

In het aanvraagformulier staat wat u precies moet toevoegen bij de aanvraag. 

Formulieren

Chat met een medewerker