Afval auto van Area Reiniging

PMD-afvalzakken (doorzichtig)

Bij PMD-afval gaat het om verpakkingen vanuit de keuken of de badkamer, dus niet vanuit de tuin. Makkelijk een overzicht hebben van wat wel en niet in de PMD-container moet? Kijk op www.afvalscheidingswijzer.nlexterne-link-icoon of gebruik de Area Afval app.   

Vier gouden tips PMD-afval

  • Gebruik geen zwarte afvalzak, maar een doorzichtige zodat de afvalverwerkers meteen kunnen zien of u het juiste afval bij het PMD doet.
  • PMD gaat over verpakkingen uit uw keuken of badkamer. Dus geen plastic tuinspullen, zoals een gieter, tuinslang, emmer of zwembadje.
  • Zorg dat er zo min mogelijk eet- of drankresten in de plastic verpakkingen zitten. Het liefst zijn ze volledig leeg, maar omspoelen hoeft niet.
  • Het is belangrijk dat u het PMD-afval niet in elkaar schuift of stapelt. De verwerkingsmachine herkent het plastic, drankkarton of metaal dan niet meer. Omdat hij dan niet meer weet wat hij ermee moet doen, wordt het alsnog verbrand.

De doorzichtige zaken kunt u bestellen via de website van Area Reinigingexterne-link-icoon of via de Area Afval app. U kunt hier ook een lijst downloaden met de verschillende afhaalpunten. Ons gemeentehuis is ook een afhaalpunt. 

Area Reiniging haalt uw PMD-afval op en brengt het naar een afvalverwerker.

Chat met een medewerker