Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Persoonsgegevens

De gemeente houdt verschillende persoonsgegevens van u bij, zoals de gegevens die u moet invullen als u een vergunning aanvraagt of een verhuizing doorgeeft. Deze gegevens worden verwerkt en bewaard. De gemeente doet dit op een zorgvuldige, veilige en transparante manier. Dat is verplicht.

Beschrijving

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is de nieuwe Europese privacywet die aansluit op het digitale tijdperk waarin we leven. De AVG geeft u meer rechten en u kunt voortaan beter geïnformeerd worden.

De gemeente verwerkt veel van uw persoonsgegevens omdat dit in de wet staat. U kunt de gemeente altijd om informatie vragen over de verwerking van uw persoonsgegevens. De gemeente is verplicht om u een duidelijk antwoord te geven. Hier kunt u onze privacy verklaringexterne-link-icoon lezen. 

Zo vraagt u uw persoonsgegevens op:

  • U neemt schriftelijk contact op met de gemeente. Dit mag ook digitaal zijn.
  • U geeft in ieder geval door: over welke persoonsgegevens het gaat en wat uw verzoek is. 
  • U kunt hier ook het 'Vragen en reactieformulierexterne-link-icoon' voor gebruiken.   

Meer weten?

Heeft u vragen of opmerkingen over hoe de gemeente omgaat met uw privacy? Stel dan uw vraag via gemeente@emmen.nl. Voor meer informatie over privacy kunt u de website Autoriteit Persoonsgegevensexterne-link-icoon raadplegen. 

Meer informatie

Chat met een medewerker