Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Parkeren voor bedrijven

Met een bedrijvenvergunning kunnen bedrijven en ondernemers parkeren in een gebied waar betaald parkeren geldt.

Beschrijving

Met een bedrijvenvergunning kunnen ondernemers en hun medewerkers parkeren in het centrum of een schilgebied. De onderneming moet ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel. U heeft de keuze uit een jaar- of kwartaalabonnement (met terugbetaling van niet gebruikte maanden bij opzeggen). Een parkeervergunning geldt alleen voor een vast terrein of schilgebied maar u heeft geen eigen parkeerplek. U kunt maximaal 2 vergunningen per adres aanvragen. 

Werkendenvergunning

Voor alle mensen die werkzaam zijn in het centrum van Emmen, kunnen werkgevers een Werkendenvergunning aanvragen. Deze is alleen te gebruiken van maandag tot en met vrijdag tot en met 19.00 uur. Werkgevers hebben hiervoor de keuze uit locatie P-Noord of parkeergarage Willinkplein. 

Dagkaart

Met een dagkaart hoeft u geen losse kaartjes bij de automaat te kopen. Handig voor bijvoorbeeld uw gast of voor een evenementenhouder. Tarief: € 10 per dag. Voor parkeerterreinen met een slagboom is het niet nodig om een dagkaart aan te vragen.

Functionele vergunning

Deze parkeervergunning geldt voor een huisarts, verloskundige, dierenarts of andere professionele zorgverlener die voor de uitvoering van de functie of taak structureel in het centrum of schilgebied parkeert. De functionele vergunning is op alle parkeerterreinen te gebruiken. U heeft hierbij de keuze uit een jaar- of kwartaalabonnement (met restitutie van niet gebruikte maanden bij beëindiging). 

Onderhoudsvergunning

Een speciale parkeervergunning voor herstel- en klusbedrijven. De vergunning is onderdeel van de bedrijfsvoering. U betaalt per gebruikte dag met een parkeertegoed. Op die dag kunt u gebruik maken van alle parkeerterreinen.  

Aanvragen

Wilt u een digitale parkeervergunning aanvragen of een bestaande parkeervergunning wijzigen - bijvoorbeeld vanwege een nieuwe auto/ kenteken - of de vergunning beëindigen?

Ga dan naar het eLoket: 

  1. Log in op het eLoket, ondernemers loggen in met E-herkenningexterne-link-icoon.  
  2. Kies de gewenste vergunning voor de gewenste parkeerlocatie (let op: alleen de beschikbare locaties worden getoond).
  3. Betaal online met iDEAL.
  4. Check uw email met een bevestiging van de aanvraag.

Heeft u problemen met aanvragen? Bel dan 14 0591 of mail naar gemeente@emmen.nl. Wij helpen u vraag verder. 

In het eLoket kunnen de parkeervergunningen zoals de bedrijvenvergunning elk moment van de dag worden aangevraagd. Voldoet u aan de voorwaarden? Dan wordt de vergunning direct digitaal verleend. U krijgt geen parkeerpas om achter de voorruit te leggen. De toezichthouder scant het kenteken en ziet of er een geldige vergunning is.  

Hoe lang gaat het duren?

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan wordt de vergunning na betaling met iDEAL direct verleend. U bepaalt zelf op welke dag u de vergunning in laat gaan. 

Kosten

In het eLoket kunt u de nieuwe parkeervergunning aanvragen. Hieronder ziet u wat een vergunning kost. De vergunning rekent u af met DigiD.

Tarieven parkeervergunningen:

  • Bedrijvenvergunning: € 627,25 per jaar 
  • Werkendenvergunning: € 313,00 per jaar voor P-Noord en € 470,75 voor garage Willinkplein
  • Functionele vergunning: € 251,30 per jaar 
  • Mantelzorgvergunning: € 0,00    
  • Bezoekersvergunning: € 19,00 per jaar

(tarieven 2024)    

Chat met een medewerker