Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Parkeerbon

Betaalt u geen parkeergeld waar dit verplicht is? Of betaalt u te weinig? Dan kunt u een parkeerbon krijgen. U ontvangt dan thuis een brief.

Beschrijving

In sommige gebieden moet u betalen om te parkeren. Dit heet parkeerbelasting. U betaalt deze belasting bijvoorbeeld bij de parkeerautomaten of via een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Betaalt u niet? Of betaalt u te weinig? Dan kunt u een parkeerbon krijgen. Dit is een naheffing voor de parkeerbelasting die u niet heeft betaald.

Een parkeerbon is niet hetzelfde als een boete. Een boete krijgt u voor een overtreding. Bijvoorbeeld als u fout geparkeerd staat of als u te hard rijdt. Een boete krijgt u van het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).

Op de bon of boete staat wie de afzender is en aan wie u moet betalen. 

Kosten

De kosten van de naheffingsaanslag (parkeerbon) bedragen: € 66,50

(tarieven 2022)

Bezwaar

Bezwaar bij een parkeerbon van de gemeente

Bent u het niet eens met de parkeerbon? Dan kunt u bezwaar maken bij de gemeente. Dit kan online of per brief. Dit moet u binnen 6 weken doen. U hoeft daarvoor niet op de acceptgiro te wachten. In uw bezwaarschrift moet duidelijk staan waarom u het niet eens bent met de parkeerbon.

Bezwaar bij een parkeerboete van het Centraal Justitieel IncassoBureau

Heeft u een parkeerboete ontvangen en bent u het er niet meer eens? U kunt dan bezwaar maken bij Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (Centraal Justitieel Incasso Bureau). Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) int de boetes voor het Openbaar Ministerie (OM). Dit gaat dus niet via de gemeente. U kunt bezwaar maken tegen de verkeersboete van het Openbaar Ministerie via het Digitaal Loket van het CJIB of per brief.

Meer informatie

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen