Twee mensen zittend op een bankje

Onderhoud Werkt!

Elke twee jaar worden alle wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen in onze gemeente beoordeeld. Uit de laatste controle bleek uit dat we flink moeten investeren. In de periode van 2015 tot en met 2018 hebben we twaalf miljoen euro extra geïnvesteerd in het onderhouden en opknappen onze wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen. De afgelopen jaren hebben we niet extra kunnen investeren, omdat er financieel geen ruimte was. Nu er meer geld te besteden is, gaan we opnieuw hard aan de slag met het opknappen en onderhouden van onze wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen. Na onderzoek, inspectie en gesprekken met onze Erkende Overlegpartners hebben we een plan gemaakt. We pakken de meest ernstige knelpunten op onze wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen. In totaal investeren we tot en met 2025 elk jaar ruim negen miljoen euro voor het grote onderhoud aan onze wegen. Dat betekent dat we dit jaar in totaal ruim tien miljoen euro kunnen besteden aan het opknappen van onze wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen. We proberen om alles tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

We gaan in bijna de hele gemeente aan de slag: Angelslo, Barger-Compascuum, Bargeres, Bargermeer-Meerveld, Barger Oosterveld, Delftlanden, Emmen Centrum, Emmer-Compascuum, Emmerhout, Emmermeer, Emmerschans, Erica, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Weerdinge, Noordbarge, Oranjedorp, Parc Sandur, Rietlanden, Roswinkel, Schoonebeek, Veenoord, Weerdinge, Weiteveen, Westenesch, Wilhelmsoord, Zandpol en Zuidbarge.

Naar Parijs en weer terug

Wist u dat we zo’n 1200 km aan wegen, fiets- en voetpaden in onze gemeente hebben liggen? Dat is ongeveer van Emmen naar Parijs en weer terug. In totaal is dat ongeveer 8 miljoen vierkante meter. Dat zijn 1230 voetbalvelden!

Informatie per gebied 

We gaan in veel verschillende gebieden aan het werk, verspreid over onze hele gemeente. Wat we precies gaan doen, verschilt per gebied. In de ene straat wordt een deel van de verharding gerepareerd, in een andere straat wordt de bestrating er opnieuw in gelegd of krijgt de straat een nieuwe laag asfalt. Afhankelijk van de te herstellen ‘schade’ wordt de ene straat helemaal onder handen genomen en doen we in een andere straat wellicht alleen de reparatie van een klein deel.

In dorpen/wijken waar in veel straten gewerkt gaat worden, ontvangen alle huishoudens een nieuwsbrief met uitgebreide informatie. In dorpen/wijken waar een enkele straat -waarbij het werk weinig tot geen impact heeft voor het hele dorp/de hele wijk- wordt aangepakt, worden aanwonenden vooraf geïnformeerd door de aannemer die het werk voor ons uitvoert.

Vragen of reageren?

Heeft u vragen of wilt u hierop reageren? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Kaart met plaatsen onderhoud fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen