Twee mensen zittend op een bankje

Onderhoud Werkt!

Ieder jaar worden alle wegen, fiets- en voetpaden en parkeerplaatsen in onze gemeente beoordeeld. In 2022 zijn we gestart met een inhaalslag voor het opknappen en onderhouden van wegen, fietspaden, voetpaden en parkeerplaatsen. Uit de laatste controle bleek namelijk dat we flink moeten investeren. De aanpak van het onderhoud is besproken met onze Erkende Overlegpartners. In totaal investeren we tot en met 2025 elk jaar ruim negen miljoen euro voor het grote onderhoud aan onze wegen. Dat is bijna 40 miljoen euro in totaal. Veel van onze wegen zijn al 40 of 50 jaar oud. Door deze leeftijd en door de natte winters en extreem droge zomers is er veel achterstallig onderhoud. Het uitvoeringsplan Onderhoud Werkt! gaat vooral over het herstellen/repareren van gaten in wegen, verzakkingen van bijvoorbeeld afwateringsputten of stoepranden. We proberen om alles tijdens de werkzaamheden zo goed mogelijk bereikbaar te houden.

We gaan in bijna de hele gemeente aan de slag: Angelslo, Barger-Compascuum, Bargeres, Bargermeer-Meerveld, Barger Oosterveld, Delftlanden, Emmen Centrum, Emmer-Compascuum, Emmerhout, Emmermeer, Emmerschans, Erica, Nieuw-Amsterdam, Nieuw-Dordrecht, Klazienaveen, Klazienaveen-Noord, Nieuw-Schoonebeek, Nieuw-Weerdinge, Noordbarge, Oranjedorp, Parc Sandur, Rietlanden, Roswinkel, Schoonebeek, Veenoord, Weerdinge, Weiteveen, Westenesch, Wilhelmsoord, Zandpol en Zuidbarge.

Informatie per gebied 

We gaan in veel verschillende gebieden aan het werk, verspreid over onze hele gemeente. Wat we precies gaan doen, verschilt per gebied. In de ene straat wordt een deel van de verharding gerepareerd, in een andere straat wordt de bestrating er opnieuw in gelegd of krijgt de straat een nieuwe laag asfalt. Afhankelijk van de te herstellen ‘schade’ wordt de ene straat helemaal onder handen genomen en doen we in een andere straat wellicht alleen de reparatie van een klein deel.

Meerdere aannemers zijn in de verschillende gebieden begonnen met het onderhoud. In Barger-Oosterveld, Emmer-Compascuum, Emmerhout, Emmermeer, Erica, Klazienaveen, Nieuw-Amsterdam, Veenoord, Weiteveen, Westenesch en Zwartemeer zijn al straten aangepakt of is de aannemer bezig.

De aannemer die het werk voor ons uitvoert informeert aanwonenden vooraf altijd met een brief. In deze brief staat praktische informatie, zoals bijvoorbeeld het tijdvak waarbinnen wordt gewerkt of het plaatsen van afvalcontainers. In dorpen/wijken waar in veel straten gewerkt gaat worden, ontvangen alle huishoudens een nieuwsbrief met uitgebreide informatie.

Naar Parijs en weer terug

Wist u dat we zo’n 1200 km aan wegen, fiets- en voetpaden in onze gemeente hebben liggen? Dat is ongeveer van Emmen naar Parijs en weer terug. In totaal is dat ongeveer 8 miljoen vierkante meter. Dat zijn 1230 voetbalvelden!

Vragen of reageren?

Heeft u vragen of wilt u hierop reageren? Dan kunt u contact met ons opnemen.

Chat met een medewerker