Baby hand en volwassen hand

Natuurbegraven

Natuurbegraven is begraven op een sobere manier, in een natuurlijke omgeving. Het graf of de urn krijgt een plek in het bos of op de bloemenweide.

De dorpen en wijken van Emmen zijn omgeven door ruimte en verre uitzichten, door heide en bos. Veel mensen voelen zich verbonden met dit landschap en zijn geschiedenis. Natuurbegraafplaats Emmen ligt pal naast het oude oerbos 'Oevermans bos', op een uitloper van de Hondsrug, met uitzicht op de open velden. U kunt de geschiedenis hier bijna aanraken.

Natuurbegraven in Emmen

Natuurbegraven in Emmen is het begraven op een simpele manier, in een natuurlijke omgeving. Het graf krijgt een plek in het bos of op de bloemenweide. Er is geen gedenkteken, hoogstens een houten schijf met zelfgekozen tekst. Op de natuurbegraafplaats wordt alleen gebruik gemaakt van duurzame, afbreekbare materialen, zodat het graf uiteindelijk weer opgaat in de natuur.

Omringd door natuur

De vele (Nederlandse) bomen, struiken, bloemen en planten op natuurbegraafplaats trekken allerlei vogels, insecten en andere dieren. De open weide biedt ruimte aan een kleurrijk geheel van veldbloemen. Slinger- en graspaadjes leiden wandelaars tussen de bomen door, over de open weide met veldbloemen, langs het water met uitzicht over de velden en het Oevermansbos.

Uw plek

Bij een mooie boom, met zicht op het water en de velden, midden in de bloemenzee van de weide: u kiest zelf een plek uit. Een graf is altijd terug te vinden. De ingemeten graflocatie wordt geregistreerd.

Natuurbegraven heeft meerdere voordelen. Natuurbegraven ontzorgt uw nabestaanden. U kunt bij leven een graf uitkiezen voor twee overledenen en aanschaffen voor een eenmalig bedrag. Er zijn geen kosten voor onderhoud of voor een monument. Daarnaast heeft het de volgende voordelen:

  • U kunt een graf uitkiezen voor onbepaalde tijd
  • U  heeft een aantrekkelijk tarief
  • U levert een bijdrage aan de natuurontwikkeling van het gebied
  • Het is een duurzame manier van begraven, met uitsluitend natuurlijke materialen 

Heeft u interesse en wilt u meer weten? Dan kunt u een afspraak maken voor een rondleiding door de beheerder. Heeft u besloten dat u een natuurgraf wilt kopen? Maak dan een afspraak om een graf uit te zoeken. De beheerder gaat in dat geval met u één op één rond om een plaats uit te zoeken. In beide gevallen neemt u contact op met 14 0591 voor het maken van een afspraak.  

Bij het ontwikkelen van de natuurbegraafplaats werken we nauw samen met het Drents Landschap. We willen hier een natuurlijk gebied creëren waar veel Nederlandse planten en dieren zich thuis voelen. Daarbij denken we aan vogels, vleermuizen en kleine zoogdieren, maar ook aan vlinders, bijen en andere insecten. Zo sluit de begraafplaats aan bij het historische landschap en versterkt het de natuurlijke omgeving.

Heeft u naast de informatie op onze website nog vragen? Of wilt u een rondleiding op de natuurbegraafplaats? U mag u ons altijd bellen of mailen via: 

Het adres van de Natuurbegraafplaats Emmen (begraafpark Oeverse Bos) is Meerdijk 88, 7825 TH Emmen. 

Chat met een medewerker