Vrouw die kindjes aan het voorlezen is.

default iconKinderburgemeester

De kinderburgemeester is het aanspreekpunt voor kinderen in Emmen. Andere kinderen kunnen bij de kinderburgemeester komen met ideeën over hoe Emmen nog leuker kan worden. Het is belangrijk dat kinderen een stem krijgen en mee praten over onderwerpen die zij belangrijk vinden in Emmen. De kinderburgemeester bespreekt deze ideeën en onderwerpen met onder andere de burgemeester. En de kinderburgemeester gaat mee op werkbezoek van de burgemeester en/of wethouders.

Kinderburgemeester Jayvion

Jayvion Hasewinkel (11) is de eerste kinderburgemeester van Emmen. Tijdens de raadsvergadering op 26 januari is hij officieel geïnstalleerd. Jayvion is kinderburgemeester tot na de zomer van 2023. Jayvion wil onder andere meer aandacht voor kinderen met een beperking. 

Activiteiten kinderburgemeester

De kinderburgemeester gaat binnenkort samen met burgemeester Eric van Oosterhout voorlezen tijdens het voorleesontbijt op de Sint Fransschool. Tijdens workshops bij Facet gaat hij met overige kinderen die zich hebben aangemeld als kinderburgemeester aan de slag om hun goede ideeën uit te werken. 

Vragen? 

Heeft u vragen over de kinderburgemeester? Stuur dan een e-mail naar kinderburgemeester@emmen.nl

Chat met een medewerker