Orkest die een muziekstuk aan het spelen zijn.

Erfgoed

In de gemeente Emmen hebben we prachtige plekken zoals boerderijen, bomen, stads- en dorpsgezichten en gebouwen. Deze plekken staan op de Erfgoedkaart. Iedereen kan deze kaart digitaal bekijken. Maak vanuit je luie stoel een ontdekkingstocht langs de parels in de gemeente Emmen!

Erfgoedkaart

De Erfgoedkaart laat de mooiste plekken zien van gemeente Emmen. Van sportpark Meerdijk met het stadion van FC Emmen tot aan de mooie oude kastanjeboom (aan de Noorderstraat) in het centrum van Emmen. En van het Bargerveen tot aan de eeuwenoude kerken in Roswinkel en op het Marktplein in Emmen. Bent u benieuwd naar die molen, dat oude sluisje of die mooie boerderij in uw buurt? Kijk dan eens op de Erfgoedkaart. Een plek op de kaart is waardevol wanneer het belangrijk is voor de geschiedenis van onze gemeente. Dit betekent niet dat er alleen oude plekken op de kaart staan. Geschiedenis schrijven we elk jaar met zijn allen. 

Helpt u mee? 

De Erfgoedkaart hoort bij de gemeentelijke Erfgoednota. Het is belangrijk om zorgvuldig en met veel aandacht om te gaan met de plekken op de kaart. Zo kan de geschiedenis verteld blijven worden. Samen met u blijven we deze aanpassen.

De informatie op de kaart is van 2017. In de afgelopen jaren hebben inwoners en organisaties nieuwe waardevolle plekken voorgesteld. Andere zijn verdwenen door nieuwe ontwikkelingen. De gemeente wil de kaart elk jaar aanpassen. Neemt u gerust eens een kijkje welke mooie plekken er bij u in de buurt of in de rest van de gemeente te vinden zijn. Mist u een plek? Laat het ons weten via gemeente@emmen.nl of door te bellen met: 14 0591.

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadhuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 - 16.30 uur
Woensdag 08.30 - 16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 - 16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen