Klant Contact Centrum van de gemeente Emmen

Auto wegslepen bij fout parkeren

De gemeente mag uw auto (laten) wegslepen als u fout geparkeerd staat. Wilt u uw weggesleepte auto ophalen? Neem contact op met de gemeente.

Beschrijving

De gemeente mag uw auto weg (laten) slepen als uw voertuig overlast veroorzaakt, voor een gevaarlijke situatie zorgt of fout geparkeerd staat. Als uw auto is weggesleept, kunt u deze ophalen.

Waar is uw voertuig nu?

Weggesleepte voertuigen worden overgebracht naar het bewaarterrrein van het wegsleepbedrijf Auto- en Bergingsbedrijf Koolen, Jacob Le Mairestraat 10-12 in Emmen. Het bewaarterrein is geopend van maandag tot en met zaterdag van 08.00 uur tot 18.00 uur. Buiten de openingstijden na telefonisch overleg.

U kunt bij het wegsleepbedrijf Auto- en Bergingsbedrijf Koolen informeren of uw auto inderdaad is weggesleept. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar via telefoonnummer: 0591-635728 .

Wegsleepschade?

Als u van mening bent dat uw voertuig is beschadigd als gevolg van het wegslepen, dan dient u de schade direct bij het afhalen van het voertuig te melden aan het wegsleepbedrijf Auto- en Bergingsbedrijf Koolen.

Zo kunt u uw auto ophalen nadat deze is weggesleept:

• Neem contact op met de gemeente. Zij laten u weten waar uw auto is.
  • Neem bij het ophalen uw geldige identiteitsbewijs mee.

U moet bij het ophalen van het voertuig de kosten te voldoen. U kunt betalen met contant geld en/of een pinpas.

Wanneer de eigenaar van het voertuig niet binnen 48 uur reageert, stuurt de gemeente een brief aan de eigenaar. De kosten van het bewaren lopen ondertussen gewoon door.

De gemeente mag uw auto wegslepen onder deze voorwaarden:

• Uw auto staat geparkeerd op een plek waar werkzaamheden zijn. Werkzaamheden staan altijd op een bord aangegeven.
  • Uw auto staat zonder gehandicaptenparkeerkaart geparkeerd op een gehandicaptenparkeerplaats.
  • Uw auto staat geparkeerd voor een in- of uitrit.
  • Uw auto staat zo geparkeerd dat er overlast of gevaar is voor de omgeving.

Voorrijkosten : € 118,00

Wegsleepkosten : € 218,00

Bewaarloon : € 15,00 per 24 uur of gedeelte daarvan.

Bezwaar

U kunt bezwaar maken tegen het wegslepen van uw auto. Doe dit binnen 6 weken. Bent u het daarna niet eens met de uitspraak op het bezwaarschrift? Teken dan beroep aan bij de rechtbank.

Wet en regelgeving

Adres Raadshuisplein 1, Emmen