Afspraak bij de gemeente

Komt u bij de gemeente Emmen aan de balie, dan heeft u bijna altijd een afspraak nodig voor. De balies van Burgerzaken, Belastingen, Vergunningen en Schulddienstverlening zijn alleen op afspraak open. Zo wordt u altijd snel geholpen op de afgesproken afspraaktijd. U maakt de afspraak makkelijk online.

Beschrijving

Afspraak verzetten

Bent u verhinderd en lukt het niet om op uw afspraak te komen? Bel (telefoonnummer 14-0591) om uw afspraak te annuleren of te verzetten naar een ander tijdstip. U kunt ook uw afspraak zelf online annuleren. Dit doet u door op de link 'Afspraak annuleren of wijzigen' in uw e-mailbevestiging te klikken.

Zitten tijdens uw afspraak

Bent u slecht ter been, zit u in een rolstoel of wordt u graag geholpen aan een lage balie waar u kunt zitten? Maak dan telefonisch een afspraak. Wij plannen uw afspraak in bij een balie waar u kunt zitten. 

Parkeren voor deur met een GPK 

  • Heeft u moeite met lopen en is het gemeentehuis te ver om te lopen? Als u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) heeft mag u op het plein van het gemeentehuis (Raadhuisplein) parkeren. Hier heeft u een parkeerschijf nodig. Het plein van het gemeentehuis is te bereiken via de nieuwe weg die uitkomt op het Raadhuisplein. Dit is de (Verlengde) Vreding. Geef bij de intercom-knop van de praatpaal aan dat u bezoeker bent van het gemeentehuis en dat u een GPK heeft.
  • Ook kunt u met de gehandicaptenparkeerkaart parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen op de Markt (Bikbar / ING-bank).
  • Rijdt u niet zelf? Met een WMO-taxi kunt u bijna voor de deur worden afgezet en daar ook opgehaald worden. 

De gemeente komt naar u toe

Bent u slecht ter been? In bijzondere gevallen kan een medewerker van de gemeente naar u toekomen voor de aanvraag van een identiteitskaart. Wilt u gebruik maken van een huisbezoek? Maak dan telefonisch een afspraak.

Chat met een medewerker