Afspraak bij de gemeente

Komt u bij de gemeente Emmen aan de balie, dan heeft u bijna altijd een afspraak nodig voor. De balies van Burgerzaken, Belastingen, Vergunningen, Schulddienstverlening zijn alleen op afspraak open. Voordeel is dat u altijd snel geholpen wordt en op de afgesproken afspraaktijd. Een afspraak maakt u eenvoudig online.

Beschrijving

Afspraak verzetten?

Kunt u niet komen op uw afspraak, bent u verhinderd? Bel (telefoonnummer 14-0591) om uw afspraak te annuleren en te verzetten naar een ander tijdstip. Binnekort wordt het mogelijk gemaakt om uw afspraak online te annuleren. 

Afspraak waarbij u kunt zitten tijdens uw bezoek 

Bent u wat slechter ter been, zit u in een rolstoel of wordt u graag geholpen aan een lage balie waar u kunt zitten? Maakt u dan telefonisch een afspraak. Wij plannen uw afspraak dan in bij een balie waar u kunt zitten. 

Parkeren voor deur met een GPK 

  • Heeft u moeite met lopen en is het gemeentehuis voor u te ver om te lopen? Als u een gehandicaptenparkeerkaart (GPK) heeft, dan mag u op het plein van het gemeentehuis (Raadhuisplein) parkeren. Hier heeft u ook een parkeerschijf nodig. Het plein van het gemeentehuis is te bereiken via de nieuwe weg die uitkomt op het Raadhuisplein. Dit is de (Verlengde) Vreding. Geef bij de intercom-knop van de praatpaal aan dat u bezoeker bent van het gemeentehuis en dat u een GPK heeft.
  • Ook kunt u met uw gehandicaptenparkeerkaart parkeren op de gehandicaptenparkeerplaatsen op de Markt (Bikbar / ING-bank).
  • Rijdt u niet zelf? Met een WMO taxi kunt u bijna voor de deur worden afgezet en daar ook weer opgehaald worden. Deze WMO-taxi kan namelijk achterlangs de ingang bereiken zodat u niet ver hoeft te lopen.

De gemeente komt naar u toe

Soms kan een medewerker van de gemeente naar u toekomen, bijvoorbeeld voor de aanvraag van een identiteitskaart. Wilt u gebruik maken van zo'n huisbezoek? Maak dan telefonisch een afspraak waarbij u dit aangeeft. 

Contact met de gemeente

Wij werken alleen op afspraak. Wilt u een afspraak maken? Of heeft u een vraag en kunt het antwoord niet vinden op deze website? Neem dan contact met ons op.

Telefoon 14 0591
E-mail Contactformulier
WhatsApp 0611198769
Adres Raadshuisplein 1, Emmen

Contact met de zwembaden

www.zwemmeninemmen.nl
 

Openingstijden gemeentehuis

Maandag 08.30 - 16.30 uur
Dinsdag 08.30 -16.30 uur
Woensdag 08.30 -16.30 uur
Donderdag 08.30 - 19.00 uur
Vrijdag 08.30 -16.30 uur

Hoe beoordeelt u onze site?

Werk mee met ons tevredenheidsonderzoek. Vaker meedoen met onderzoeken? Meld u dan aan voor ons klantenpanel.

© 2022 Gemeente Emmen