Zwemlessen in Neptunusbad

In verband met de maatregelen tegen het Coronavirus zijn we vanaf 18 mei gestart met zwemlessen voor de diepe groepen.

 

Bij het Neptunusbad leer je zwemmen! En dat moet leuk zijn. Daarom maken wij van onze zwemlessen een feestje. Je kunt bij ons al vanaf 12 weken beginnen met zwemlessen, tijdens het baby- en peuterzwemmen. Vanaf 3,5 jaar kunnen kinderen starten met Survival Zwemmen, zodat ze zichzelf kunnen redden wanneer ze per ongeluk in het water terechtkomen. Daarna kunnen kinderen doorstromen naar de ABC-lessen. In een mum van tijd heeft jouw kind zijn of haar A, B of C-diploma op zak! 

Wij bieden het echte Zwem-ABC-diploma

Op naar zwemdiploma A, B of C. Vanaf 4,5 jaar kan jouw kind starten met zwemles. Bij het Neptunusbad zijn er twee zwemlessen per week. Zwemlessen moeten leuk zijn en betaalbaar. Met een zwemlespakket bij het Neptunusbad zwemt jouw kind voordelig en is dat zwemdiploma binnen no-time binnen!

NRZ Banner licentiehouder zwemles ABC

In Nederland mag iedereen zwemles aanbieden en een zwemdiploma uitgeven. Dit is namelijk niet wettelijk geregeld. De verschillende zwemdiploma’s leiden helaas niet altijd op tot dezelfde Nationale Norm Zwemveiligheid. Wij hebben echter de Licentie Nationale Zwemdiploma’s en worden elk jaar onafhankelijk getoetst door de stichting Nationale Raad Zwemveiligheid (voorheen Nationaal Platform Zwembaden | NRZ). Zo weet je als ouder zeker dat de zwemlessen en het zwemdiploma voldoen aan de meest recente kwaliteitscriteria en leg je de basis voor een leven lang zwemplezier en –veiligheid. 

Dit geeft je als ouder/verzorger 4 zekerheden:

  1. Gediplomeerde en gekwalificeerde zwemonderwijzers, zodat je kind in veilige handen is en met plezier naar zwemles gaat. Zo werken de zwemonderwijzers volgens de Gedragscode Zwembranche, hebben een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en blijven bijgeschoold.
  2. Je kind ontvangt de Nationale Zwemdiploma’s A, B en C. Met het behalen van het Nationaal Zwemdiploma C voldoet je kind aan de Nationale Norm Zwemveiligheid. Deze officiële diploma’s worden bijvoorbeeld erkend door brandweer, politie en sportopleidingen voor de uitoefening van verschillende beroepen.
  3. De zwemlesaanbieder hanteert een helder beschreven zwemlesmethode, zodat je kunt bepalen welke aanbieder het beste bij jouw kind past. Tijdens de zwemles wordt je als ouder ook goed op de hoogte gehouden van de vorderingen van je kind.
  4. Een constante kwaliteit van de zwemlesaanbieder, geborgd door onafhankelijke jaarlijkse controle en toetsmomenten bij het diplomazwemmen.

Kijk voor meer informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van andere ouders over dit onderwerp ook op www.allesoverzwemles.nl

NRZ - Zwemdiploma 2020 ABC diploma

Waarom een zwemdiploma?

Nederland is een waterrijk land. We wonen niet alleen dicht in de buurt van water, we zoeken het ook vaak op. Goed kunnen zwemmen is van jongs af aan dus belangrijk. Leren zwemmen begint bij het Zwem-ABC. De basis voor een leven lang zwem- en waterplezier!

Kennismaken of inschrijven? Dit kan bij onze receptie! 

Baby- en peuterzwemmen

Hoe bijzonder is het om je baby of kindje het water te laten ontdekken? Vanaf 3 maanden kun je starten met babyzwemmen. Lekker samen bewegen, ontspannen en genieten in het water. Leren drijven, zingen, trappelen en even onder water kijken. De bewegingen die je kindje maakt in het water zijn goed voor de ontwikkeling van de spieren en motoriek. Je wordt tijdens het baby- en peuterzwemmen goed begeleid. Geen zorgen dus! Goed voor je kindje en heerlijk voor jezelf. 
Het baby- en peuterzwemmen vindt plaats in een watertemperatuur van 30ºC.
Twee keer per jaar wordt het Teddybeer diplomazwemmen georganiseerd. Je kunt dan je aanmelden voor het certificaat Teddybeer brons, zilver of goud. 

Baby- en peuterzwemmen sluit mooi aan op de stap naar het Survival zwemmen, dit begint vanaf 3,5 jaar.

Survival zwemmen

Survival zwemmen is speciaal voor kinderen vanaf 3,5 jaar (opgave vanaf 3 jaar). Onder begeleiding van 2 gediplomeerde instructeurs gaan de kinderen op survival in het water. Van de kant springen, vallen, rollen en glijden, onder water zoeken naar schatten, door een gat of hoepel, het redden van eigen knuffel, met een driewieler in het water vallen, met een regenpak en laarsjes te water raken en nog veel meer. Allemaal situaties vanuit de werkelijkheid. Voor de kinderen lijkt het één groot speelfeest maar ondertussen leren ze hoe ze zich uit zo’n situatie kunnen redden. Natuurlijk leren ze ook dat ze dit nooit alleen mogen oefenen.
Na iedere periode verdient je kind na het succesvol volbrengen van de opdrachtjes een brevet. Plezier staat voorop, maar uiteindelijk wil je dat kinderen zichzelf kunnen redden in het water. Wanneer je kind alle brevetten heeft, mag het al met 4 jaar naar zwemles A (zonder brevetten mogen kinderen met 4,5 jaar starten).

Volwassenen zwemles

Heb je angst voor water? Of kun je niet (goed genoeg) zwemmen? Leer (beter) zwemmen zonder angst. Het is namelijk heel goed mogelijk om op latere leeftijd goed of beter te leren zwemmen. Dan kun je bij het Neptunusbad terecht voor volwassenen zwemles (deze lessen zijn een keer per week). Wij helpen je op een ontspannen manier op weg naar een A-diploma.

Inschrijven zwemles

Het inschrijven voor een van de zwemlessen kan bij de receptie van het Neptunusbad. Tijdens je inschrijving betaal je de inschrijfkosten van € 13,15 en ontvang je een toegangsbandje. Jouw kind of jijzelf komt daarna gelijk op de wachtlijst te staan. Hoe lang deze wachtlijst is hangt af van de doorstroom in de lesgroepen en de voorkeur voor een dag en/of tijd. Bij het inschrijven kunnen we je daar meer over vertellen. Vanaf het moment van inschrijven tot aan het behalen van het A-diploma heeft jouw kind gratis, onder begeleiding van een betalende volwassene, toegang tot het zwembad en kan jouw kind alvast wennen aan het zwembad!